Belefulladt két férfi a Balatonba

  Belefulladt két férfi a Balatonba

  Sajnos nem múlik el tragédia nélkül ez a hétvége: két, húszas éveiben járó fiatalember holttestét találták meg a vízimentők szombat délután a Balatonban, Siófoknál.

  A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata szerint a fiatalok vízibiciklit használtak az Isztriai sétány előtti szakaszon. Ekkor történt a baleset, amelynek körülményei egyelőre tisztázatlanok.

  A két férfi holttestét a parttól körülbelül kétszázötven méterre, két méter mély vízben találták meg a búvárszolgálat munkatársai - írja az MTI.

  Legutóbb egy tizennyolc éves fiú fulladt bele a Balatonba, aki szintén vízibicikliről került a mélyebb vízbe. A vízibicikli utasai közül senki, így a fiatal fiú sem tudott úszni, így amikor elmerült, senki nem tudott a segítségére sietni.

  Megdöbbentő, de a tóba belefulladó emberek nagy része nem tud úszni, mégis belemegy a vízbe. Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke nemrég keserű szavakkal fakadt ki ennek kapcsán. Szerinte nem elég agresszív a vízimentők kommunikációja, sőt néha már-már erőtlennek érzi magukat a közönnyel szemben. Facebook bejegyzésében Bagyó azt taglalta, hogy beszélnünk kell az előzményekről is, arról, hogy egy úszni nem tudó ember hogyan jut el arra a pontra, hogy mégis vízbe ugrik. "Óvodás kortól felnőtt korig mindenkit be kell vonni a párbeszédbe" - fogalmazott, hozzátéve hogy várja mindenkitől az észrevételeket.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!