Siófokon már szerdán megkezdődik az ünnepi hétvége

Siófokon már szerdán megkezdődik az ünnepi hétvége.

Siófok már holnaptól fesztiválhangulatban ég: augusztus 16-án kezdődik a Bor és Kenyér Ünnepe a városban, ahol a folklór tradicionális értékeit és a népszerű világzenei irányzatokat bemutató koncertek mellett néptánc, családi programok, népi játékok, vásár és gasztronómiai élmények várják a vendégeket Siófokon, a Hajóállomáson, olvastuk a rendezvény közösségi oldalán, ahol a részletes program is megtalálható.

A Bor és Kenyér Ünnepe hagyományosan a régió egyik legnagyobb idegenforgalmi eseménye, a nyári szezon legnagyobb fesztiválja Siófokon, amely augusztus 20-a köré szerveződik. Folk- és világzene, kézműves hagyományok kerülnek előtérbe ezeken a napokon. A tradícióknak megfelelően a fesztiválon fontos szerepet kap a gasztronómia, amely mellett változatos kulturális és családi programok, koncertek és ünnepi események várják a közönséget: kenyérszentelés, a város bora választás és tűzijáték.

Siófokon az óriáskerékből a legszebb a naplemente, ez nem is vitásFotó: Németh Richárd / Flickr.com

Sok más előadó mellett szerdán a Makám együttes, pénteken Király Linda és Viktor mulattatják a nagyérdeműt, szombaton a Pankastic! django-pop együttes lép fel. Vasárnap a tűzijáték előtti hangulatról pedig a Kerekes Band gondoskodik. A gyerekeket szombaton alacsony kötélpályás élmények várják a Rózsakertben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek