Háromszáz féle bort kóstolhat a füredi borheteken

Háromszáz féle bort kóstolhat a füredi borheteken

A borvidék harminc fajtájából készülő, csaknem háromszáz féle borból válogathatnak a hétfőn kezdődő balatonfüredi borhetek látogatói. A három héten át tartó rendezvénysorozat esténként koncertekkel és látványos színpadi programokkal várja az érdeklődőket – írja az MTI.

 

Fotó: balatonfured.hu

Az idei fesztivál a szokásosnál egy héttel később kezdődik, hisz a borászok csak az úszó világbajnokság berendezéseinek elszállítását követően tudják felállítani házaikat a Tagore sétányon.

Az idei rendezvény középpontjába a régi magyar szőlőfajtákból származó borokat helyezik, hogy kellő figyelmet kapjon a furmint, a hárslevelű és a juhfark, de azért megjelennek majd az új nemesítésű magyar fajták is, mint például a zenit és a cserszegi fűszeres. A borhét nagy kedvencének idén is a rozé ígérkezik, de továbbra is magas az ázsiójuk a rizlingeknek is - jegyezte meg Mészáros József, a borászok képviselője.

A Tagore sétányra idén összesen huszonöt borászat települ ki, de néhány pálinkaház, cukrászda, kávézó és pecsenyesütő is várja a látogatókat. A balatoni ételek mellett új köntösbe bújtatott hagyományos ínyencségeket és a modern gasztronómia kínálatát is meg lehet majd kóstolni.

A borhetek elődjét 1932-ben szervezték meg először szőlő-, gyümölcs- és terményvásárként. 1991 óta minden évben megtartják a fesztivált; idén legalább 150 ezer látogatóra számítanak. A részletes programot itt találja!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek