Kívül-belül megújult a tihanyi komp

  Kívül-belül megújult a tihanyi komp

   

  A csaknem 150 millió forintból felújított Kossuth Lajos kompot stílszerűen a Balaton északi és déli partja között, félúton avatták fel az utasok előtt. A nehéz aszfaltburkolatot modern és könnyebb, de jóval időtállóbb anyagra cserélték. A kormányállás teljesen megújult, a fedélzeten pedig korszerű mosdókat alakítottak ki.

  A Kossuth komp ünnepi útjaFotó: BAHART Zrt.

  A Szántódrév és Tihanyrév közötti utat tavaly több, mint 1,1 millió utas tette meg. Idén július 31-ig összesen több mint 585 ezer utast, 210 ezer járművet és 33 ezer biciklit vitt át a Balatonon annak ellenére, hogy nagyjából az év első két hónapjában szünetelt a szolgáltatás a zord időjárási körülmények miatt.

  A főidényben, július 1. és augusztus 31. között reggel 6:40 perckor indul az első komp Szántódrévből, míg Tihanyrévből 7.00 órakor. Az utolsó járat 23.20 illetve 23.40-kor hagyja el a kikötőt. A kompjáratokat a forgalom függvényében a menetrend felfüggesztésével sűrítik a forgalmas nyári időszakokban, ilyenkor összesen négy komppal biztosítják az átkelést a Balatonon. A komp, mint közlekedési forma rendkívül népszerű az utóbbi időben, hisz a Balaton körüli infrastruktúra terheltsége, a tóhoz érkező tömegek egyre többeket sarkallnak arra, hogy ezt a gyors és kényelmes szolgáltatást válasszák a túlpart eléréséhez - fogalmaz a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) közleményében.

  A társaság kompjain egyébként koncerteket is szerveznek a nyáron - az utolsó kettőt még elcsípheti, hisz az Alma együttes augusztus 25-én délelőtt ad gyermekkoncertet, míg szeptember 16-án a Tankcsapda zenekar dübörög majd a kompok fedélzetén.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!