Családi piknikkel készülnek szombaton a fövenyesi strandon

A Kalóz Strandbisztró idén már a tizenötödik nyarát nyitja a fövenyesi strandon, amely a balatoni strandüzletek közül elsők között talált alternatívát a hekk és a lángos egyeduralmára. Tavaly mi is írtunk arról, hogy a Harcsa&Krumpli ételük 2015-ben az 'Év Balatoni Strandétele' lett,. A balatoni beach food vagyis az új strandételek képviselőiként ugyanis ők is a balatoni strandgasztronómia megújításán dolgoznak. Ennek tesztelésére született a május 27-i programjuk is.

Szombaton a fövenyesi strandon az évek óta velük együtt dolgozó környékbeli termelők kóstoltatják majd portékájukat, 12 órától pedig Kocsis Bálint, a Kalóz séfje és a CSIKOS márka alapítója kóstoltatja majd lekvár és chutney kreációit a látványkonyhában. Mindeközben a piknikezők a régi kedvencek mellett megismerhetik a 2017-es év új strandételeit is, a Kalóz gondozásában készült Fekete Vitorlást, a Harcsás-Paprikást, a Kalóz Gourmet Burgert, a Hajdinarizottót, a Kenesei Pörc kolbászt szilvás- balzsamecetes lilahagyma-lekvárral és csalános-diós bucival, és a Csokibummot.

Fotó: Kalóz Strandbisztró, Fövenyes / Facebook


Aztán persze lesz majd fröccsjáték, gyerekeknek pixelezés, gyöngyfűzés és kézműves foglalkozás, este pedig zenés, táncos mulatság. A programról bővebben itt olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek