Itt kóstolhatja a Balaton fagyiját

Itt kóstolhatja a Balaton fagyiját

 Tegnap óvodások is tesztelték, jól döntöttek-e a felnőttek arról, melyik cukrászda jeges édessége legyen idén a Balaton fagyija, tudtuk meg a szervezőktől.

Az óvodások a legnagyobb szakértők, ez nem is vitás! Fotó: Balaton Turizmus SzövetségForrás: Travelo

 A Nyitott Balaton programsorozat keretein belül megtörtént a Balaton fagyija negyedik versenyének zsűrizése. A négytagú zsűri egyesével végigjárta a benevezett fagylaltozókat, és több tényezőt is figyelembe véve hozták meg a döntésüket. Ilyen volt az íz, illat, állag, szín, dekoráció, praktikum, és persze elvárás volt az is, hogy az ízkompozíció valamelyest kötődjön a Balatonhoz. A versenybíráknak nem volt könnyű dolga kiválasztani a tizenhat nevezőből azt az egyet, ami a 2017-es évben a Balaton Fagyija címet birtokolhatja. Az előző évekhez viszonyítva a fagylaltok ízvilágában és a tálalási kreativitásban is hihetetlen fejlődés tapasztalható, mondta el Fekete Tamás, a szövetség alelnöke.

2017. ÉV BALATON FAGYIJA - NYERTES
Bringatanya Fagyizó – Gyenesdiás a „Festeticsék Mandulás Csókja" fagylalttal
2017. ÉV BALATON FAGYIJA KÜLÖNDÍJASOK
Amaretto Fagyizó – Balatonalmádi a „Balatoni Nyár „free" fagylalttal
Cappuccino Kávéház – Balatongyörök a „Badacsonyi Borhab" fagylalttal
Florida Fagyizó - Balatonmáriafürdő „Jégbezárt Balaton" fagylalttal

 Mint mondta: a gyenesdiási Bringatanya fagylaltozó Festetics mandulás csókját ítélte a Balaton Turizmus Szövetség (BTSZ) bírálóbizottsága az idei üdülési idény legízletesebb fagylaltjának, így az észak-balatoni település hűsítő édessége viselheti 2017-ben a Balaton fagyija címét, és készítője az üzletében kiállíthatja a címmel járó vándorserleget is. A Festetics mandulás csók madártej, házi piskóta, mandulás ropogós és csokoládé felhasználásával készült édesség, amelyet elsőként a gyerekek is letesztelhettek.

Éskovács Péter, a Nyitott Balaton akció sajtófőnöke megerősítette, amit mi is megírtunk: a Balaton kezd kitörni abból a sztereotípiából, amit a „lángosos Balaton" jellemez. Egyre több a jó étterem, cukrászda. A vásárlók egyre tudatosabban keresik a minőséget. Hozzátette: a Nyitott Balaton ezen a hétvégén is programokkal várja a Balatonra érkezőket, sok esetben akár kedvezményekben is részesülhetnek.

 

Újabb cikkünk ebben a témában:


Balatoni élménykalauz készül kutyabarátoknak - 2017.05.15.
Mostantól minden gazdi tudni fogja, melyik étterem várja tárt karokkal négylábúját, vagy azt, hogy hol talál hirtelen állatorvost.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek