Popcorn-szirupos jeges kávét választottak a Balaton kávéjának

Popcorn-szirupos jeges kávét választottak a Balaton kávéjának

Egy citrommal, naranccsal és szirupokkal megbolondított jeges kávé lett a Balaton kávéja a Balatoni Barista Bajnokságon, ahol megválasztották a régió legjobb kávémesterét is - írja a Hírbalaton.

Fotó: Balatonikurzusok.hu

 Az egykor híres kávéházi kultúra újbóli életre keltése és a minőségi kávék elterjesztése volt a célja a május első szombatján immár második alkalommal megrendezett Balatoni Barista Bajnokságnak. Gyenesdiáson, a Darnay pince, rendezvénypajta és piknikkertben gyűltek össze a kávémesterek, akiknek negyed óra alatt kellett elkészíteni négy-négy adag eszpresszót, cappuccinót és saját maguk által kitalált kávéitalt.

A bírálók többek között azt figyelték, hogy a baristáknak a megadott időn belül sikerül-e az összes italt tálalni, hogy milyen tisztán dolgoznak, és hogy milyen színű, illatú és ízű ital kerül a csészékbe, poharakba. Idén Szathmáry Dóra kávéja lett a 2017-es év Balaton kávéja. A versenyzőtől megtudtuk: az Üdítő pillanat nevet kapott italhoz egy-egy szelet citromot és narancsot facsart, cukor- és popcorn szirupot adott hozzá, dupla eszpresszóval összerázta és jéggel szervírozta.

A Balaton kávéja hamarosan külön honlapot is kap, ahol a baristák, vendéglátóhelyek megtalálják a pontos receptet, a vendégek pedig azoknak a cukrászdáknak, kávéházaknak listáját, ahol kínálják az italt. A Balaton Barista Bajnoka címet összteljesítménye alapján az első helyezett Erdélyi Regina nyerte el. A versenyen második lett Csóka Richárd, harmadik Józsi Erik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek