Új evezőbázis nyílt Siófokon

  Új evezőbázis nyílt Siófokon

  Csütörtökön nyílt meg Siófok új evezős bázisa a Sió partján. A város és a Siófoki Kajak-Kenu Sportegyesület között létrejött megállapodás részeként a bázist a helyi iskolások speciális testnevelési órákra, mindenki más pedig szabadidős jelleggel használhatja.

  A város tulajdonában lévő evezőbázis létrehozását a Siófoki Kajak-Kenu Sportegyesület kezdeményezte, ők újították fel a régi hajókat és építették ki a stéget. Az első nagyobb rendezvényt május 20-án tartják a Sión a Magyar Kajak-Kenu Szövetség által meghirdetett Sulisárkányok program területi döntője kapcsán, amelyre mintegy 200 általános- és középiskolás gyereket várnak. A tervek szerint a verseny után, az egyesület által a sárkányhajók folyamatos látványossággá válnak a város életében, újfajta sportolási lehetőséget hozva a Sió-csatornára.

  Fotó: Siófoki Kajak Kenu Sportegyesület

   A csütörtöki sajtónyilvános eseményen Vaskuti Máté a Magyar Kajak-Kenu Szövetség képviselője azt mondta, hogy a Bejárható Magyarország programba is jól illeszkedik ez a vízi bázis. Terveik szerint egy olyan országos turisztikai hálózatot szeretnének kialakítani, amelynek szerves részei lesznek a vízi szabadidős lehetőségek is. Ennek keretében a Balatonnál Siófokon, Balatonszemesen, Balatonfenyvesen, Keszthelyen, Révfülöpön, Tihanyban és Balatonfüreden kívánnak majd megállóhelyeket kiépíteni, kellő infrastruktúrával és felszereléssel, lehetővé téve a pontok közötti vízi közlekedést - olvasható Siófok településének weboldalán.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!