Verklik és zenegépek árasztják el Keszthelyt

A korábbi éveknél jóval több, szám szerint 72 kintornást várnak idén Keszthelyre, Magyarország egyetlen verklifesztiváljára szeptember 3-án és 4-én.

Sorrendben negyedik verklifesztiválra készül Keszthely. A csütörtöki sajtótájékoztatón Zámbóné Hajdu Andrea, a keszthelyi Tourinform iroda munkatársa elmondta, hogy a korábbi években soha nem érte el az ötvenet a kintornások száma, számolt be az MTI.

Eredetileg kétévenként akarták megrendezni a fesztivált, azonban Európa-szerte olyannyira élénk volt az érdeklődés, hogy évente megtartják.

 

Fotó: Szita Ferenc - Verkli fesztivál

A rendezvény kezdeményezője az évekkel ezelőtt Keszthelyen letelepedett és zeneautomata-múzeumot nyitott svájci Hansjörg Surber, aki szakmai kapcsolatait felhasználva zömében svájci és német "muzsikustársait" invitálta a Balaton-parti városba. Jártak már francia, cseh, szlovén és lengyel kintornások is az elmúlt években Keszthelyen, és idén is várnak új és visszatérő résztvevőket is, köztük három magyar verklist.

A kintornások szeptember 3-án és 4-én a sétálóutcán és a főtéren szolgáltatják a zenét a doboznyitól az autóméretűig terjedő zenegépeikkel, de a piacon és a Festetics-kastély parkjában is felbukkanhatnak. Egy szakértő zsűri fogja kiválasztani azt a tíz résztvevőt, akit muzsikája, öltözete és a kísérőelemek alapján a legeredetibbnek gondolnak. A kísérőprogramok között lesz velocipédes artisták bemutatója, operettest és fúvóskoncert is.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek