Videó:Karácsonyi díszbe öltözött traktorok robogtak Aba utcáin

Második alkalommal rendezték meg a karácsonyi traktoros felvonulást a Fejér megyei Abán. Az idei évben harminchárom ünnepi díszbe öltöztetett munkagép vonult végig a település utcáin, szebbé és meghittebbé téve az ünnepi várakozás időszakát – adta hírül a FEOL.

Ünnepi díszbe öltözött traktorok Aba utcáinForrás: Facebook/Dél-Fejér Hírportál

Az ünnepi díszbe öltözött traktorok, quadok és rakodógépek a bodakajtori közösségi háztól vonultak az abai Milleniumi parkba.

– Nagy öröm volt látni, hogy a gazdák számára a traktor nem csak egy munkaeszköz, hanem egy szívükhöz közel álló értéktárgy, amit legalább annyira megbecsülnek, mint a földjüket. – mondta Varga Imre István, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér Megyei elnöke.

Az esten műsort adtak a Sárvíz Alapfokú Művészeti Iskola növendékei, valamint betlehemi előadással lépett fel a Kákics zenekar. Az esemény résztvevői – mintegy félezer fő – természetesen testközelből is megcsodálhatták a harminchárom feldíszített munkagépet, melyek az est fénypontjaként bejárták Aba utcáit. A jelenlévőket meleg teával, forralt borral és zsíros kenyérrel látták vendégül a szervezők. Az Abai Gazdakör elnöke, Fauszt Zoltán úgy fogalmazott, a rendezvény nemcsak a várakozásaikat múlta felül, hanem egy hihetetlen közösségi összefogásról is tanúbizonyságot tett.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek