Videó: Idén is káprázatos látványt nyújt Kanada legszebb Fényfesztiválja

Ha valaki a kanadai Vancouverben jár, a VanDusen botanikus kertet az év bármely szakában érdemes meglátogatnia, de különösen ajánlott a decemberi karácsonyi Fényfesztivál idején. 2022-ben ez a híres rendezvény november 25-től január 2-ig tart, és ha nem is juttok el oda, akkor nézzetek most velünk körbe, mert csodát láttok!

Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Mert Alper Dervis

A VanDusen Botanikus Kert decemberben és január elején nagyon népszerű, köszönhetően annak a több mint 1 millió lámpásnak, amelyek ilyenkor megvilágítják a 15 hektáros kertet. Az elmúlt években a Fényfesztivál szezononként több mint 110 000 látogatót vonzott. A 2022-ben fennállásának 38. évfordulóját ünneplő esemény Vancouver leghosszabb ideig tartó téli attrakciója.

Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Mert Alper Dervis

A Fényfesztivált a 2020/2021-es szezonra a járvány miatt törölték, de esemény tavaly már visszatért és a 2022/2023-as szezonban ismét gyönyörködhetnek benne a látogatók. A milliónyi káprázatos fény mellett a Fényfesztiválon zenés fényshow-k (Dancing Lights) is szerepelnek, amelyek körülbelül 8 percesek, és 20 percenként zajlanak, amiket mindenképpen érdemes megnézni legalább egyszer vagy esetleg kétszer, különböző szögekből.

Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Mert Alper Dervis

Nem szabad kihagyni a megvilágított Rózsakertet, a japán juharokat és természetesen a különféle fényalagutakat sem! A területen belül több, különböző kert és tó is található, melyek között sétálva végig lehet csodálni a kivilágított installációkat, miközben karácsonyi hangulatú zene szól.

Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Mert Alper Dervis

Vancouverben általában nem marad meg a hó decemberben, csak időnként, de idén még a hó is hozzátesz a látványhoz, ahogy az a friss fotókon is jól látható. De hogy még alaposabban megérezhessük az esemény varázsát, mutatjuk is az idei kisfilmet is, íme!

A kert minden nap 16 és 22 óra között van nyitva, a Fényfesztiválra a belépő személyenként 11,00 és 21,00 kanadai dollár között  mozog (kb. 3000 és 5800 forint), életkortól függően. A 4 éves kor alatti gyermekek ingyenesen léphetnek be, de az ő jegyeiket is előre le kell foglalni online.
(Forrás: vancouversbestplaces.com

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek