Videó: Idén így fog kinézni a híressé vált miskolci adventi villamos

Miskolcon november 27-től január 9-ig menetrend szerint közlekedik majd a tavaly is Európa legszebbjének választott szerelvény. A boon.hu munkatársai meglesték, hogyan díszítik fel a mesterek az idei ünnepvárás egyik legnagyobb látványosságát. 

készülő adventi villamos 2022-ben, MiskolcForrás: Vajda János/boon.hu

A tavaly tízéves jubileumát ünneplő miskolci adventi villamos 2021-ben egy mézeskalács házikó alakját öltötte fel kívülről, belül pedig fénylő arany díszítést kapott, amely egy igazi varázslatos mesevilágot idézett fel: szinte megelevenedtek benne a Szépség és a szörnyeteg mese szereplői: Belle, a Szörnyeteg, Kanna mama, a gyertyatartó és Csészike. A szerelvény a tavalyi jubileumon is elnyerte a kontinens legszebbje címet.

Ahogy tavaly, idén is lenyűgözően szép lesz kívül-belülForrás: BALAZS JUHASZ/Balazs Juhasz

A díszlet idén sem változik, de azért ki kell javítani rajta ilyen-olyan hibákat. Gadnai-Bodnár Éva, a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. operatív igazgatója számolt be arról, hogy ugyan a külcsín nem változott, de igyekeznek olyan módon újjávarázsolni az adventi villamost, hogy az a miskolciak kedvében járjon.

Elmondta azt is, hogy nagy az érdeklődés a városba érkező vendégek részéről is a látványosság iránt, az ősz elején szállásfoglaló cégek is érdeklődtek iránta, mondván több ügyfelük ettől tette függővé év végi szobafoglalását Miskolcon. Fontos információ, hogy a szerelvényre csak érvényes jeggyel, bérlettel, utazásra jogosító okmánnyal lehet felszállni, nincs külön díjszabás.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek