Adventi hangulat költözik a Nemzeti Múzeumba, rengeteg programmal fűszerezve

Népművészeti vásárral, kézműves foglalkozásokkal és adventi programokkal várja a látogatókat november 26. és december 18. között minden hétvégén a Magyar Nemzeti Múzeum. Az épület belterében népművészeti vásár, míg a kertben adventi finomságok várják a látogatókat, valamint koncertek is lesznek, méghozzá ingyenesek.

Forrás: Geza Kurka Photo Video/Shutterstock

A programok a Múzeumban és a Múzeumkertben zajlanak majd párhuzamosan, szombaton és vasárnap 10 és 18 óra között négy héten át.

Szombaton és vasárnap a gyermekek neves népművészek vezetésével készíthetnek karácsonyi ajándékokat. Advent első hétvégéjén a játékkészítő mesterrel képeslapokat, díszeket, ajándékkísérőket, a bútorfestő népművésszel pedig karácsonyfadíszeket festhetnek bútorfestési technikával.

A második hétvégén gyékényfonó népi iparművész irányításával készülhetnek természetes anyagokból karácsonyfadíszek, a harmadik hétvégén pedig szaloncukrok és angyalkák készítésében segít majd kékfestő népi iparművész. Az utolsó hétvégén mézesbábos népművész vezetésével mézeskalácsokat díszíthetnek íróka technikával a gyerekek.

Forrás: mnm.hu

A múzeumpedagógusok is kreatív foglalkozásokkal készülnek. A négy hétvége alatt adventi kalendárium, karácsonyi üdvözlőlap, betlehem és karácsonyfadíszek készítésére lesz lehetősége óránként induló kézműves foglalkozáson az 5-12 évesek gyermekeknek.

Különleges mesemondás és meseolvasás is szórakoztatja majd a családokat minden hétvégén délelőtt és délután is.

A programot Berecz András mesemondó előadása nyitja november 26-án délután. Adventi cukiságok címmel édességkészítésre várják az 5-10 éves gyerekeket szombaton délelőttönként. A program kezdetén a gyerekek a múzeumkerti Geraldine cukrászdában elkészíthetik a saját csemegéjüket, majd átsétálva a Magyar Nemzeti Múzeumba játékos formában megismerkedhetnek az elkészített édesség múltjával és jelenével. A programra külön regisztráció szükséges. A tematikus programok részleteiről a múzeum honlapján lehet tájékozódni – áll a múzeum MTI-hez eljuttatott közleményében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek