Karácsonyi mesevilágok és pop-up könyvesboltok közel s távol

Aki szereti a karácsonyi dekorációkat és a tematikus boltokat, annak biztos tetszeni fog a következő gyűjtésünk, melyben hazai, osztrák, angol és amerikai karácsonyi csodaüzleteket gyűjtöttünk össze. Íme a kedvenc helyeink!

Kezdjük a hazai lehetőségekkel, melyek közül a legújabb egy karácsonyi pop-up könyvesbolt, a BookUp, ami kifejezetten az ünnepekre nyitott meg, és ahol a 21. Század Kiadó, a Next21 Kiadó, az Animus Könyvek, a Central Könyvek, a Lampion Könyvek, a HVG Könyvek és a HVG Könyvek Junior kiadók könyveit találjuk meg.

Forrás: Bookup.hu

A könyvesbolt az 5. kerületi Sas utcában nyílt meg karácsonyi pop-up jelleggel, ahova már csak azért is érdemes bemenni, hogy megcsodáljuk a gyönyörű, ünnepi borítókban. A polcokon találni legendás történetek újabb kiadásait, illusztrációkkal színesített regényeket, albumokat fotókkal és rajzokkal. De a hangulatos boltban leülhetünk és belelapozhatunk a Harry Potter legújabb, illusztrált albumába, a Háború és béke új fordításába, valamint Kordos Szabolcs Budapest legendáiról szóló könyvébe is. És persze ifjúsági regényekbe, egészen egyesi mesekönyvekbe a kicsiknek és krimikbe is.

A BookUp Könyvesbolt december végéig várja az olvasókat. A vállalkozás a korábban felsorolt 7 könyvkiadó összefogásával nyitott meg.

A Karácsonyház is kinyitott már

Immáron hatodik alkalommal vár ránk Gödöllő központjában az országosan ismert Karácsonyház. A 300 négyzetméteres össz-alapterületű kilenc szobában – a több mint 10 országból válogatott karácsonyi dekorációs elemeken és kiegészítőkön kívül – hazánkban egyedülállóan különleges karácsonyi hangulattal, az aktuális trendeknek megfelelően feldíszített karácsonyfákkal, illetve megannyi ritka és szépséges aprósággal találkozhatunk it.

Karácsonyház, GödöllőForrás: Karácsonyház/Facebook

A hely hétfőtől szombatig 9 és 18 óra, vasárnap 9 és 17 óra között tart nyitva, és nincs belépődíj.A Karácsonyházzal kapcsolatos további aktuális információk és programok a weboldalon érhetők el.

Ezekben az amerikai boltokban mindnig karácsony van

Bizony az Egyesült Államok híres arról, hogy több olyan csodaszép üzlete van, ahol egész évben karácsony van. Ezek a boltok a karácsonyi karácsonyfadíszek Mekkája. A letisztult, klasszikus formáktól a legbohókásabb és bizarabb díszekig, itt találunk mindent.

Forrás: Bonners virtual tour

A ország legnagyobb ilyen üzlete a Bronner's Christmas Wonderland, amit Frankenmuth városában találni. A legutóbbi adatok szerint a karácsonybolt évente 2 millió látogatót fogad. A boltot 1945-ben alapították, de nagyon gyorsan kinőtte magát, így egy hatalmas telekre költözött, ami hasonlóan a hazai Karácsonyház udvarához, szintén fel van díszítve. 

Robert Moore & Co. Christmas Town egy kis különlegesség Mobile városában. Eredetileg egy apró ajándékboltként és virágüzletként alapították 1976-ban, de aztán ahogy egyre nőtt a népszerűsége, úgy a méretét is növelni kellett. Mikor 2014-ben a két alapító tag nyugdíjba akart vonulni és bezárta a boltot, pár nap alatt 4000 kérés érkezett a fennmaradása érdekében. Végül a város és a karácsonyi bolt összefogtak és megoldották az újranyitás. 

London csodaboltja is káprázatos

A The Christmas Shop 1988-ban nyitott meg a London Bridge-hez közel. A nyitásra pedig azért került sor, mert az alapítók nem találatk egy olyan boltok a környéken, ahol magasabb minőségű, stílusos karácsonyfadíszeket lehet venni. A legtöbb hely unalmas és kiszámítható kínálattal rendelkezett.

Forrás: the christmas shop

A The Christmas Shop azonban már a kezdetektől fogva ihletadó díszeket, dekorelemeket és koszorúkat forgalmaz, valamint karácsonyi, csillogós hangulatot nyújt mindenkinek az év minden napján.

Minden nap karácsony Bécsben is!

A Wiener Christmas Salon bolt és galéria egyszerre. A látogatókat évek óta egy csodásan berendezett történelmi kiállítás is várja a vásárlási élmények mellett. A tárlaton az ünnepkör történetét ismerhetjük meg. 

Az üzletet a Franziskanerplatz-on találjuk, de mielőtt odamennénk érdemes online megnézni a programjait, mivel szerveznek tárlatvezetést forrócsokival és kekszekkel (10 euró személyenként), valamint karácsonyi koszorú készítő workshopot, és karácsonyi fotózást is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek