Rejtélyes zongora tűnt fel a Városháza Parkban

A budapesti street art egyik legismertebb alakjának, 0036marknak a matricáival tarkított rejtélyes zongora december elején tűnt fel a Városháza Parkbban álló Budapest InfoPont előtt, és azóta már játszottak rajta ellenőrök, Mikulások, nagymamák és unokák, de még megpihenő ételfutárok is.

Forrás: @budapestpiano / Facebook.com

Az ötlet Demeter Mártontól származik, aki régóta készült már erre az akcióra. Elmondása szerint a világ számos pontján látott már köztéri zongorákat: repülőtereken, pályaudvarokon, állomásokon, bevásárlóközpontokban, Ikeákban, sétányokon és parkokban. 2019-ben a római reptéren ő is kipróbált egyet, és úgy döntött, hogy Budapestre is elhozza az élményt.

Sajnos a 2019-es lezárások és szabályozások teljesen ellehetetlenítették az ötletet, és engedélyekre is sokkal többre van szükség, mint az gondolnánk, de idén végre egy védettebb helyre kikerülhetett a zongora.

Márton a pianínót egy közeli szalonban vásárolta, majd letakarította, lefestette és a barátaival együtt a helyére cipelték. Aki a billentyűk elé ülne, az megteheti még egészen január 4-ig, és a zongorajátékról készült videókat az internetre is ér feltölteni - írták az énbudapestem oldalon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek