Látványos ajándékkal lepte meg az autósokat a Magyar Közút

Tegnap beszámoltunk arról, hogy hogyan díszítették fel az Avasi kilátót, most pedig arról érkeztek hírek, hogy három napra az ország legnagyobb köztéri karácsonyfájává varázsolták a főváros melletti Megyeri hidat.

Mint a Közút Facebook-oldalán olvasható, a híd pesti hídfő felőli pilonja és ferdekábelei december 21. és 23. között, minden nap 16 és 24 óra között speciális díszkivilágítást kapnak. Így lesz zöldellő karácsonyfa a 100 méter, vagyis 35 emelet magas, monumentális építményből.

A nem mindennapi fotós téma kapcsán ugyanakkor arra kérik az autósokat, hogy vezetés közben semmiképpen se fotózzanak és a leállósáv használata is szigorúan tilos (kivéve műszaki hiba esetén). Felhívják a figyelmet arra is, hogy a közlekedők figyelmesen, a követési távolságot betartva haladjanak át a hídon. 

Aki nem csupán a hídon áthaladva szeretné szemügyre venni az ország legnagyobb karácsonyfáját, annak javasolják, hogy a 2-es főút felől közelítse meg a hidat, a pesti hídfő alatti részen keresztül pedig az útbaigazító táblák segítségével mindenki könnyedén és legfőképp biztonságosan, gyalogosan vagy akár kerékpárral is eljuthat a hídra. 

A díszvilágítás idején az OPSZ - Országos Polgárőr Szövetség járőrei folyamatos szolgálatot teljesítenek majd a hídon, az útpályán és a járdakonzolokon is az ott tartózkodók biztonsága érdekében, míg a szakemberek a forgalom zavartalan lefolyását és a leállósáv szabályos használatát is rendszeresen ellenőrzik majd. 

Aki lencsevégre kapja a közutas karácsonyfát és megosztja közösségi oldalain, azt arra kérik, használja a #MagyarKozut és a #MegyeriKarácsony hashtageket, hogy a legjobb fotókból később összeállítást publikálhasson a Magyar Közút. Mint írják, érdemes lesz követni az Instagram, TikTok, Youtube és Facebook-oldalaikat is a következő napokban is, mert a fényfestés ideje alatt és után is további részleteket, fotós és videós tartalmakat osztanak majd meg a témáról.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek