Megnyitottak a legszebb karácsonyi meseházak, amiket mindenképpen látni kell!

Igazi karácsonyi hangulatra vágyik? Nem kell messzire mennie, ugyanis az ország több pontján is megnyitottak a mesebeli karácsonyi házikók, melyek felhőtlen kikapcsolódást nyújtanak a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt.

Eta néni háza

Karácsonyi díszkivilágításban pompázik Eta néni háza Dabason, mindössze egy órára Budapesttől. Betlehem, világító rénszarvasok, hóemberek, életnagyságú, táncoló Mikulás és több ezer égő díszíti Kajdácsi Józsefné, mindenki „Eta nénije" házát és kertjét. Az egész országból évek óta csodájára járnak a mesebeli háznak, melyet a család és a barátok két hétig segítettek Eta néninek dekorálni. 

Minden évben érkezik új dísz Eta néni házáraForrás: Spiller Edina

A házat 2022.január 2-ig, minden nap 16 és 20 óra között ingyenesen lehet megtekinteni. A szájmaszk használata kötelező – olvasható az Eta néni háza Facebook-oldalán.

Meseház Csákánydoroszlón

Gyurján János közel 400 négyzetméteres csodaudvara édes mézeskalácsházzal, világító fákkal, magasban pörgő Mikulással, interaktív betlehemmel, pingvinekkel, jegesmedvékkel és hóbarlanggal várja az odalátogatókat. 

A meseházban rengeteg felfedezést tehetnekForrás: Szendi Péter/Vas népe/vaol.hu

A meseház 2022.január 2-ig, minden nap 17és 20 óra között ingyenesen megtekinthető, a szájmaszk használata kötelező – írja a vaol.hu.

Karácsonyház Gödöllőn

Egy korábbi hírünkben már beszámoltunk arról, hogy megnyitotta kapuit a Karácsonyház Gödöllőn, immáron 22 éve. Az egyedi és különleges hangulatú szobákban, karácsonyi dekorációs elemek, díszek, kiegészítők, feldíszített karácsonyfák, a Mikulás és megannyi kézműves foglalkozás vár mindenkit.

A Karácsonyházban is rengeteg látnivaló akadForrás: Karácsonyház

A ház az év végéig hétfőtől-szombatig 9-18 óráig, vasárnap 9-17 óráig tart nyitva. A belépés ingyenes, de szívesen fogadnak adományokat, tartós élelmiszereket, melyeket éhező gyerekeknek juttatnak el. A szájmaszk használata kötelező – olvasható a Karácsonyház weboldalán.

(Címlapkép: Shutterstock)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek