Ebben az apró faluban látható az ország egyik legszebb betleheme

Ötmillió forintot nyert a Bakonyban lévő párszáz fős kis település, Porva, hogy a karácsonyi időszakot szebbé tehessék. Kétmillió forint értékben vásárolhattak díszkivilágítási elemeket, emellett egy különleges betlehemet is kialakítottak.

Porva amilyen apró, olyan látványos az Adventi időszakbanForrás: A Csodálatos Bakony/Facebook

A veol.hu cikkében Veinperlné Kovács Andrea polgármester elmondta, hogy hárommillió forintból alakíthattak ki különleges betlehemet. Olyat, amilyen kevés van az országban. Embernagyságú figurái műgyantából készültek, időjárásállók, így a következő években újra kikerülhetnek adventkor a falu központjába. 

A porvai betlehem attól is különleges, hogy egy falubeli gazdától élő állatok érkeztek a jászolhoz: szamár, bárány, póniló és kecske is várja az ünnepet. Ezek a jószágok az elkövetkező hetekben ott is maradnak, éjszakai szállásnak istállót hoztak létre nekik. Egyedül a szarvasmarha van az emberalakokhoz hasonlóan műgyantából.

Életnagyságú figurák díszítik a betlehemetForrás: A Csodálatos Bakony/Facebook

Porván vasárnap gyújtották meg az első adventi gyertyát, és ekkor áldották meg a betlehemet is. Az ünnepség keretében műsort adtak a helyi óvodások és iskolások, karácsonyi énekek hangzottak el. Fellépett a borzavári dalkör, Csutak Noémi fiatal tehetség az alkalomhoz illő dallamokkal örvendeztette meg a közösséget, Rábel Renáta és Molnár Éva verseket adott elő. A résztvevőket pedig meleg teával, forralt borral, süteménnyel vendégelték meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek