Sötétedés után, minden nap fényárba borul a Gerbeaud-ház

Karácsony második napjáig minden nap sötétedés után színpompás fényárba borul a Vörösmarty teret szegélyező Gerbeaud-ház, ugyanis idén is elindult a karácsonyi vásárok egyik népszerű látványossága, a fényfestés - írja az enbudapestem.hu.

Korábban az épület volt már hatalmas adventi kalendárium is, ahol az ablakok nyitását trombitaszó és sok izgatott néző figyelő tekintete kísérte. Idén azonban egy kicsit más, de ugyanolyan látványos meglepetéssel készült a főváros.

A félóránként újrainduló, több perces fényfestés több részletből áll. Hangulatos téli jelenetek és elkapott városi pillanatok elevenednek meg a falakon, mint például a szánkózás a Gellérthegyen, de a kaleidoszkóp szerű karácsonyi motívumok vetítése is látványos lesz. A fényfestés hétköznap 17-től 21 óráig tart, hétvégén pedig 22-ig láthatjuk.

Aki épp két vetítés között érkezne, az sem marad látványos fényfestés nélkül, hiszen a szünetekben is karácsonyi hangulatú minták váltják egymást a homlokzaton, valamint a számláló is mutatja, mennyit is kell várni a következő alkalomig. Az egyedileg ide tervezett minták a Maxin10city csapatának alkotásai.

Címlapkép forrása: Bartha Dorka/enbudapestem.hu

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek