A héten már megnézhetjük az előadást, amely nélkül nincs karácsonyi készülődés

Ha az elmúlt pár évben egy szülő vagy egy nagyszülő A diótörővel akarta megkedveltetni unokájával a klasszikus zenét és a balettet, nehéz helyzetben volt. Az Operaház és az Erkel Színház felújítása miatt tér sem volt az előadásra, más helyekre pedig pillanatok alatt elkapkodták a jegyeket. Aki októberben kezdett vadászni a decemberi előadásokra, annak már csalódnia kellett.

Az előadás garantáltan karácsonyi hangulatba hozza az embert (A kép illusztráció)Forrás: IgorGolovniov/shutterstock.com

Most - ha csak a járványhelyzetet nem tekintjük - szerencsésebb a helyzet, mert a budapesti előadás mellett Nagyváradon is megtekinthető Csajkovszkij klasszikusa, méghozzá december 3-án, magyar idő szerint 17 óra 30-kor. A szervezők arra kérik az előadás iránt érdeklődőket vagy az arra igyekvőket, hogy indulás előtt mindenképpen ellenőrizzék a nagyváradi Szigligeti Színház weboldalán a legutolsó híreket, hiszen a COVID-helyzet miatt bármely pillanatban változás történhet.

Az Opera előadása az Erkel Színházban Oláh Gusztáv klasszikusnak nevezhető díszlete előtt történik majd, a balettet Solymosi Tamás mellett a „diótörö-specialista" Wayne Eagling koreografálta. Az előadásokra hat évnél idősebb gyerekeket várnak.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek