Megigéző fényekkel és karácsonyi vásárral készül az ünnepekre a Meseváros

A pécsi Adventi Kézműves és Mesevásár is eljutott oda, hogy a minőségi, egyedi és többségében kézműves termékekre, illetve a jó minőségű gasztronómiai kínálatra helyezi a hangsúlyt. Idén, a november 26-án nyitó vásár új programokkal és új helyszínekkel, fénnyel festett belvárosi épületekkel, illetve koncertekkel várja majd a látogatókat.

Fényfestés: LaLuz VisualsForrás: ©Marsalkó Péter / Adventpecs.hu / galeriak

Akik kisétálnak majd esténként a pécsi Széchenyi térre, vagy új helyszínként a Pécsi Nemzeti Színház elé, illetve a főtéri dzsámihoz, valamint a szomszédos városházához, azokat várják majd gasztronómiai és kézműves standok, hétvégente népi játékok, betlehemes felvonulás és olyan fellépők is, mint a Muzsikás, a Wing Singers Gospel Choir, a Kentucky Harmony és a Hanga Banda, a Benkó Dixieland Band és a Rutkai Bori Banda. A dzsámit minden este egy ünnepi fényfestés díszíti majd, és ezzel a városháza épülete is különleges kivilágítást kap.

Az említett Pécsi Nemzeti Színháznál Adventi Erkélykoncertekkel várják a látogatókat ahol a színház társulatának tagjai és a színház énekkara lép fel. A Mikulás december 5-én és 6-án látogat a főtérre, december 20-án pedig begördül az Adventi Petőfi Karaván színpadkamionja a Kossuth térre.

A jelenlegi járványügyi szabályok alapján az adventi vásár szabadon látogatható, míg a színpadi programokon való részvétel védettségi igazolványhoz kötött - hívták fel a figyelmet a programsorozat hivatalos honlapján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek