Jazz koncerttel, tárlatvezetésekkel és csillogással indít a Várkert advent

Idén időben és térben is kitágítva, nagyobb szabású programsorozattal várják a látogatókat az adventi készülődésre és ráhangolódásra a Várkert Bazárban. A programokat a Bogányi Trió koncertje nyitja majd meg november 22-én, a szabadtéri kiállítások, tárlatvezetések, irodalmi estek és várséták, valamint a koncertek és színházi előadások pedig egészen december 30-ig folytatódnak.

 A több mint egy hónapos adventi rendezvénysorozat ideje alatt lesznek még kézműves- és színházi programok, kortárs iparművészeti vásár és olyan érdekes zenei produkciók, ahol együtt zenél Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra, de hallhatjuk a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarát és a Random Trip koncertjét is. 

Kiemelt programpont lesz még az a jótékonysági gyűjtés is, amit az iparművészeti vásár részeként, a Várkapitányság a Regőczi Alapítvánnyal karöltve, a Covid-árvák számára szervez. A vásár fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, az alapítvány kuratóriumának elnöke lesz.

November 27-én láthatja a közönség a Bohém Kiskarácsony, avagy operamesék a padlásszobából című produkciót, amelynek középpontjában a Magyar Állami Operaház idén jubiláló, 50 éves Gyermekkórusa áll a Magyar Nemzeti Balett szólistái és az Opera Zenekarának művészei mellett. Másnap a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara és Mona Dániel zenetörténész várja a közönséget a Karácsonyi melódiák a barokktól a jazzig című koncerttel.

A felvétel 2019-ben készült, sajnos hó nélkülForrás: Karasz / Várkert Bazár / Facebook.com

A következő hétvégén, december 5-én a Modern Art Orchestra, Pocsai Kriszta és Harcsa Veronika lép színpadra a Várkertbazár rendezvénytermében. December 14-én pedig folytatódik a Várkert Irodalom sorozat. December 18-án a Budapest Bár, másnap Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra, december 30-án pedig a Random Trip ad koncertet.

Az adventi vasárnapokon az Új világ született című kiállítást vezetéssel tekinthetik meg az érdeklődők, az adventi hétvégéken pedig a Sisi karácsonya című vársétákon Erzsébet királyné és az egykori királyi család ünnepi szokásait lehet majd megismerni.

Az adventi sorozat idén meglepetés helyszínnel is bővül: a Lovarda advent harmadik vasárnapján gyermekprogramokat kínál. A Hello Wood által alkotott adventi koszorú egy-egy gyertyáját pedig az esti koncertek előtt a fellépőkkel közösen gyújthatják majd meg a látogatók. A szervezők már előre arra kérik a vendégeket, hogy bár nem lesz kötelező, de mindenki viseljen maszkot a látogatás ideje alatt. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek