Tíz euróért a fotelből bárkit a Mikulás falvába repít a Finnair

  "Szerettel üdvözöljük utasainkat az ünnepi időszakban a Mikulás hivatalos légitársasága, a Finnair fedélzetén!" – ezzel a mondattal köszönti látogatóit és csábít mindenkit egy különleges téli utazásra a légicég weboldala, amely az idei karácsonyra nyolc járatot kínál a virtuális valóság (virtual reality, VR) segítségével. 

  Forrás: Finnair

  December 25-től 30-ig ugyanis a Mikulás szülővárosába, Rovaniemibe repíti utasait a világ valósághű másolatát a számítógépes játékokban tökéletesen megjelenítő 3D-s grafikai program, az Unreal Engine segítségével.

  A fedélzetre lépés tehát itt is csak virtuálisan történik meg, és szükség van hozzá egy mobiltelefonra vagy laptopra, amelyen bárki megélheti az első osztályú utazással járó kényelmet is. A virtuális repülőjegy ára 10 euró, de a légitársaság minden pénzt a UNICEF munkájának támogatására fordít, amelyet a Covid-miatt hátrányos helyzetbe került gyerekek között oszt majd szét.

  Rovaniemi Mikulás falvaForrás: shutterstock.com/Smelov

  A Mikuláshoz tartó online utazás alatt a szervezők leginkább a VR-fejhallgató használatát javasolják, amelybe a mobiltelefont behelyezve még igazibbnak tűnik majd a nagyszakállúnál tett látogatás élménye. A virtuális utakra ezen az oldalon lehet jegyet vásárolni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!