Az Állatkertből idén adventkor már nem csak állatokat lehet örökbe fogadni

A járványügyi korlátozások miatt november 11-től a Fővárosi Állat- és Növénykertnek ugyan ismét be kellett zárnia, de az Állatkerti Alapítvány több akciót is hirdetett az adventhez és a közelgő karácsonyhoz kapcsolódóan. Idén először lehet fenyőfát is örökbe fogadni, de karácsonyi képeslapküldő szolgálat és adventi nyereményjáték is várja az érdeklődőket.

Ilyen kedves, karácsonyi képelapot küldhetnek rokonaiknak, barátaiknak a ÁllatkertbőlForrás: allatkertialapitvany.hu

Az állatbarátoknak idén is jó ajándék lehet az állatkerti állatok jelképes örökbefogadása. A kiválasztott állatról az Állatkerti Alapítvány a megajándékozandó nevére szóló oklevelet állít ki, amelyhez az állat életrajzi lapja és fényképe, illetve egy nevelőszülői kártya is tartozik: ezzel lehet részt venni az állatkerti nevelőszülőknek évente két alkalommal megrendezett különleges programon, az Állatkerti Nevelőszülők Találkozóján. Ugyanakkor ebben az évben először az állatkert parkjában álló néhány fenyőt is örökbe lehet fogadni jelképesen.

Ennek a japán erdeifenyőnek a neve Noel, négy társával egyetemben idén először örökbe fogadhatóForrás: allatkertialapitvany.hu

Összesen öt fa közül lehet választani: Elfie, a tarkakérgű fenyő, Grincs, a himalájai selyemfenyő, Kevin, az araukária, Merry, a mandulafenyő és Noel, a japán erdeifenyő.

Az alapítvány karácsonyi képeslapküldő szolgálatán keresztül meglephetjük messzire szakadt családtagjainkat és barátainkat. A fent bemutatott, zsiráfos képeslapot az ajándékozó nevében postázzák a megadott címre, Juhász Gyula Karácsony felé című versének egy versszakával kívánva boldog karácsonyt és békés új évet.

December 24-ig minden nap megjelenik az adventi naptár is az Állatkerti Alapítvány Facebook- és Instagram-oldalán az aznapi ajándékkal, amelyet azok között sorsolnak ki, akik megosztják a napi bejegyzést.

Az állatkert jegypénztárában ajándékutalványt is lehet vásárolni, és naponta 10-től 16 óráig az Állatkerti Alapítvány örökbefogadási irodája és az ajándékbolt is várja az érdeklődőket. Az örökbefogadásra és a képeslapküldésre ugyanakkor az interneten is van lehetőség, a karácsonyi ajándékok megvásárlásával az állatkertet lehet támogatni. A koronavírus-járvánnyal összefüggő zárva tartás miatt most minden segítség jól jön a városligeti intézménynek, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek