Így fog kinézni idén a zágrábi advent

Mint a total-croatia-news.com cikkkéből kiderül, az adventi vásár ugyan idén Zágrábban is elmarad, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lennének ünnepi programok, online is. Az eseménysorozat szombattól újév napjáig tart, és keretében megnézhetjük a betlehemekről 2007 és 2020 között készült, legszebb fényképeket, emellett a Virtuális karácsonyi ablakokon keresztül bepillanthatunk a különböző, zágrábi helyszínek karácsonyi hangulatába. 

Forrás: Bambico/shutterstock.com

A zenei programok sem maradnak el, bár ezeket úgy tűnik, csak élőben hallgathatják meg az arra járók: Brahms-estet, Adventi és karácsonyi dalokat, Adventi Klasszikusokat hallhatnak, fellépnek emellett a Zágrábi szólisták, a zágrábi kamarazenekar, lesz hárfafesztivál és erkélykoncertek is. 

Egyes múzeumok akciós árakat ajánlanak, többek között a Tönkrement Kapcsolatok Múzeumába, az Illúziómúzeumba és a Csokoládé Múzeumba is kedvezményes áron lehet belépni, emellett a Másnaposság Múzeuma is várja a látogatókat, akik szeretnének megtudni, mit isznak az emberek advent idején a világ különféle tájain, és ott van még a '80-as évek Múzeuma is, amely újjáéleszti a letűnt korszak hangulatát.

A kicsiket mesedélutánok várják a Ribnjak park közelében található erdőben, ahol a Piroska és a farkas modern feldolgozását hallgathatják fejhallgatón, míg végigsétálnak az erdőn, majd megcélozhatják a Mini Vonat Múzeum és a Backo Mini Expresst. További részletek ezekről a programokról itt. Az adventi programfüzet ezen az oldalon látható.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek