Trump elnök megkegyelmezett a hálaadásnapi pulykáknak

Tegnap beszámoltunk arról, hogy hétfő délután Melania Trump first lady Washingtonban, az elnöki rezidencia előtt várta, hogy megérkezzen a Fehér Ház idei karácsonyfája, egy 5,5 méter magas Fraser fenyő, amit egy lovas kocsin szállítottak oda. Ez az esemény a Fehér Ház éves adventi készülődésének kezdetét jelzi, ami tegnap az amerikaiak talán legfontosabb nemzeti ünnepével folytatódott. A hálaadás napja az első amerikai telepesektől megőrződött hagyományokból ered, akik a termésért hálát adtak Istennek. Ilyenkor az amerikai családok asztalára hagyományosan pulyka kerül, de Trump elnök a hagyományoknak megfelelően megkegyelmezett a Fehér Házhoz szállított madaraknak.

Donald Trump amerikai elnök és felesége az egyik hálaadási pulykával, Kukoricával,Forrás: AFP/Mandel Ngan

"A hálaadás nagyon különleges nap a pulykák számára. Nem túl jó, ha belegondolunk" – mondta viccesen Donald Trump. Az elnök és a first lady kedden, a hálaadás napja előtti hagyománynak megfelelően kegyelmet adott a Corn (Kukorica) nevű pulykának, de a másik pulyka, Cob (Kukoricacsuma) is tovább élhet. Mindkét madár Iowából érkezett Washingtonba, és várhatóan egy iowai farmon élheti le az életét. Itt bele is pillanthatnak a Fehér Ház Rózsakertjében tartott eseménybe.

Az ünnepség előtt a leköszönő elnök egy előre be nem jelentett, rövid tájékoztatót is tartott. Beszédében többek között megemlítette azt is, hogy hála illeti meg az orvosokat, ápolókat, egészségügyi dolgozókat, tudósokat, akik a koronavírus-járvány elleni harcban rész vesznek – írja a cbs.news.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek