Ez lehet a világ legdrágább karácsonyfája

Idén karácsonykor a spanyolországi Espetonában található Kempinski Hotel Bahia látogatói nem mindennapi dekorációban gyönyörködhetnek. Egy gyémántokkal, drágakövekkel és designerékszerekkel díszített karácsonyfa fogadja őket a szálloda halljában - adja hírül a CNN.

Forrás: kempinski.com

A vörös, fehér, rózsaszín és fekete gyémántokkal megrakott ékességet Debbie Wingham tervezte, és potom 15 millió dollárt ér a szálloda közlése szerint. Persze, azért a függők nem merülnek ki pusztán a gyémántokban. Bulgari, Cartier, Van Cleef & Arpels és Chanel ékszereket is találunk a fán, emellett 3D nyomtatott csokipávák, madártollak, strucctojások és parfümös üvegcsék teszik teljessé a képet.

A Kempinski ünnepi fenyője a legújabb a szó szerint gazdagon díszített fák sorában, de nem előzmények nélküli. 2010-ben az Abu-Dzabiban található Emirates Palace hotel cicomázta karkötőkkel, nyakláncokkkal és órákkal a fát, mely 11 millió dolláros értékével a Guinness világrekordot is felállította. 2016-ban Tokióban a Ginza Tanaka ékszercég mutatott be egy 4000 méternyi aranyhuzallal dekorált karácsonyfát, mely a becslések szerint 1,8 millió dollárt ért.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek