Mostantól látogatható az ünnepi díszbe öltöztetett Windsori kastély

A királyi család hétfőn új fényképeket publikált a Windsori kastély lenyűgöző karácsonyi díszeiről, amelyeket mostantól 2020. január 5-ig bárki megtekinthet élőben, ha ellátogat II. Erzsébet királynő kedvenc kastélyába, ahol hivatalos és privát ügyeit is intézi – írja a Travel and Leisure.

Kívül-belül látványos meglepetésekkel készülnek az ünnepek alattForrás: Cynthia Liang/Shutterstock

Az ünnepi csodaország hangulatát több ezer csillogó fény, gyönyörű falidíszek, koszorúk, arany drapériák, vörös szőnyegek, valamint egy 20 méter magas, feldíszített nordmann fenyő garantálja, amit a kastély Szent György-teremében állítottak fel. A fa a Windsor Great Parkból származik, és több száz dísz ékeskedik rajta.

Mivel 2019-ben ünnepelték Viktória királynő és Albert herceg születésének 200. évfordulóját, egy különleges meglepetéssel is készülnek.

Olyan ajándékokat is kiállítanak, amelyeket királyi párok ajándékoztak egymásnak a Windsorban tartott karácsonyaik során. A rendhagyó kiállítást az The Octagon Dining Roomban rendezik meg. Az ebédlőasztalon olyan arannyal bevont ezüst darabok is láthatóak lesznek, amelyeket még IV. György hozatott, és amiket a királynő és vendégei ma is használnak az állami bankettek idején.

Az ünnepeknek köszönhetően december végén bizonyos időpontokban esti, privát túrákon viszik körbe a kastélyban azokat a szerencsés vendégeket, akiket többek között egy-egy üveg pezsgővel várnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek