A híres londoni karácsonyfát a norvégok adják köszönetképpen

Az egész a II. világháború alatt kezdődött. Amikor a nácik a háború elején megszállták Norvégiát, a királyi család és a teljes kormány külföldre menekült, és a briteknél találtak menedékre. Miután 1947-ben, öt teljes év „vendégeskedés" után hazatértek a szigetországból, Oslo városa egy hatalmas karácsonyfát küldött Londonnak, hogy megköszönjék a segítséget.

1947 óta mindig a norvégok küldik a fátForrás: shanneong/Shutterstock

A hagyomány azóta is tart - idén egy 85 éves lucfenyőt küldött a norvég főváros. Az Oslo körüli erdőkben növekedett hatalmas fán december 5-én kapcsolják fel az ünnepi fényeket a londoni Trafalgar Square-en.

Nagyon sok londoni számára a norvég fenyő felállítása, a fények és a karácsonyi dalok összessége egyet jelent az ünnepi időszak kezdetével. Az ország legismertebb karácsonyfája ezen kívül a barátság és a béke jelképe is. Hírnevéhez valószínűleg az is hozzájárul, hogy norvég stílusban díszítik fel, azaz nincs megpakolva sokféle színes dísszel, hanem rengeteg apró fénypötty borítja (ezek 2008 óta energiatakarékosak is ráadásul), tetején pedig egy hófehér csillag szikrázik, írja a Forbes.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek