Adventi Sokadalom nyolcvan kecskével

A megszokott karácsonyi vásároknak is van egy bája, de ahogy a trendi étrendek is a mentes és paleo alapanyagok felé billennek el manapság, úgy a rusztikusabb, természetközelibb és háztáji vásárok is egyre több látogatót vonzanak.

Forrás: Kecskeház és Sajtműhely Mányon / FB

Az Adventi Sokadalom és Sajtvásár eseményt a Fejér megyei, több mint kilencszázharminc éves múltra visszatekintő Mány falujában rendezik, a Kecskeház és Sajtműhely udvarán. A családi vállalkozásban működő udvarba 2019. december 7-én szombaton 12 órától 20 óráig várják az érdeklődőket. Lesz sajtvásár és kézműves kirakodás is, aminek az ideje alatt termelői virágmézek, kerámia dísztárgyak és étkészletek, különleges dzsemek, lekvárok, fermentálással készülő harsogó zöldségek, karácsonyi asztaldíszek és kopogtatók, klasszikus savanyúk, házi főzésű szappanok és különféle ízesítésű fürjtojások közül válogathatunk - olvasható az esemény Facebook oldalán.

Aki pedig azonnal falatozna valamit ebédre vagy uzsonnára, az jól lakhat egy kis sült kolbásszal, kemencében sült kovászos kenyérrel, a sparhelten rotyogó forró teával és forralt borral, illetve kóstolhat sajtokat is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek