Felállítják végre az ország karácsonyfáját a Kossuth téren

  Szerdán állítják fel a budapesti Kossuth téren az Ország Karácsonyfáját, és kezdik meg a feldíszítését. Az idén 18-20 méter magas, 65 centiméteres törzsátmérőjű, 5-7 tonnás ezüstfenyő ékeskedik a fővárosban.

  Hamarosan így pompázik a karácsonyfa a Kossuth térenForrás: shutterstock / Készítette: Dmitry Pistrov

  A fenyőfa a katasztrófavédelem szakembereinek, a honvédség és a rendőrség munkatársainak közreműködésével érkezett meg a Kossuth térre, és nemsokára díszek is csillognak rajta. A fenyőfát egy 130 centiméteres, 30 kilogrammos csillag alakú, óarany világítású csúcsdísz ékesíti. A díszítéshez – a korábbi évekhez hasonlóan – 2400 folyóméter ledes fényfüzért használnak, közel 34 ezer színes izzóval. A fa körül 120 szánkóból álló kerítést állítanak fel. A fa mellé kerül a betlehemi jászol, ami december 24-én egészül ki a gyermek Jézussal.

  A Kossuth tér megújulásakor a tervezők már számoltak a fa elhelyezésével, így egy állandó, földbe süllyesztett foglalat is helyet kapott a délnyugati oldalon, ami a hatalmas fát a kialakított hevedercsatlakozók révén erős szélben is képes stabilan tartani – írja az MTI.

  A Kossuth tér és a karácsonyfa teljes díszkivilágítása advent első napjától látható.

  Az Ország Karácsonyfája adventtől vízkereszt napjáig díszíti a Kossuth teret, lebontását követően pedig a faanyagot – tűzifaként – rászorulóknak ajánlják fel.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!