Állatok karácsonya a Budakeszi Vadasparkban

A Budakeszi Vadasparkban a látogatóknak szervezett ünnepi programokon túl természetesen az állatokról sem feledkeznek meg a karácsonyi időszakban. December 16-án, szombaton, kis- és nagyállat is megkapja a maga ínycsiklandozó meglepetését, melyet szakvezetéssel figyelhetnek a látogatók.

Az állatok vajmi keveset érthetnek a karácsonyi forgatagból. Talán ekkoriban több gyerkőcöt látnak mikulás sipkában, és elképzelhető, hogy az innen-onnan fityegő karácsonyi díszítéseket is észreveszik. Annak viszont mindenképpen örülnek, ha soron kívül, extra finomságokkal egészül ki a napi menüjük, és bár nem minden állat, de a Budakeszi Vadaspark lakói a hagyományos Állatok karácsonya előtt már igencsak izgatottak szoktak lenni.

Forrás: Budakeszi Vadaspark

Ilyenkor például a mosómedvéhez és az aranysakálhoz ajándékdobozban, a házi patkányokhoz pedig karácsonyfára akasztva kerülnek be a finomságok, melyeket – hogy a vadaspark látogatóinak is meglegyen a betevője – az Állatok karácsonya apropójából szervezett szakvezetéssel egybekötve kapnak meg. A szervezett program ezután tovább halad a nagyvadakhoz, többek között a medvéhez és a nagyobb háziállatokhoz. Az állatsimogatóban pedig egy finomságokkal feldíszített karácsonyfát állítanak majd fel, melyről egész nap csemegézhetnek az állatok.

Az Állatok karácsonyán természetesen mindenki számára elérhetőek a vadaspark ünnepi programjai: az Élő Betlehem és a bibliai állatokkal kapcsolatos szakvezetés is, aminek keretein belül a szentírásban szereplő állatokról tudhatnak meg érdekességeket a látogatók.

Az Állatok karácsonya részletes programja:

11.00 Állatok karácsonya
13.00 Bibliai állatok szakvezetés
15.00 Kisragadozó etetés

A programok a belépőjegy árán felül ingyenesen látogathatók, viszont érdemes tudni, hogy ezen a napon a szokásos kisállat tréningek és látványetetések elmaradnak!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek