Mikulás a föld alatt: rendhagyó túra a Baradla-barlangban

November 27. és december 6. között a tavalyi évhez hasonlóan ismét egy különleges barlangtúrán találkozhatnak a Mikulással a családok a Baradla-barlang jósvafői szakaszán.

Az Aggteleki Nemzeti Park ugyanis az idén is barlanglátogatással köti össze a Mikulástúrát. A Baradla-barlang jósvafői rövidtúra szakaszán nemcsak óvodás és kisiskolás csoportok, de családok is találkozhatnak a Mikulással, akitől persze csomagra is lehet számítani. A gyerekek játékos feladatok megoldásával jutnak el az Óriások terméig, ahol varázsigével hívogatják majd elő a Mikulást. A barlangtúra végén a Nagyszakállúval találkozást egy közös fényképen is megörökíthetik annak szánkója mellett.

Forrás: Google Street View

A túrára december 2., 3., 5. és 6. napokon várják a családokat, az első két napon 10, 11:30 és 14 órai kezdettel, az utolsó két napon délután fél öttől. A részvétel 1500 Ft/fő, előzetes bejelentkezés szükséges legkésőbb a választott túranap előtti naptári napig a jósvafői jegypénztárnak ezen a telefonszámán: 48/506-009. A túráról további információt itt találnak.

Egyébként egy ideje már virtuálisan is bejárható az aggteleki Baradla-barlang turistaösvénye, így aztán ma már tényleg bárki, akár a monitor előtt ülve is végignézegetheti a pompás cseppköveket. Mutatjuk a Google térképét, innen induljon el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek