Pécsen adventkor is folytatódik a látványos fényfestések hagyománya

Mintegy 150 programot kínál az érdeklődőknek az Adventi Kézműves és Mesevásár, amelyet december 1. és 24. között rendeznek Pécsett

Az idén hetedik alkalommal megrendezendő kulturális programsorozat fő helyszíne a Széchenyi tér és az Irgalmasok útjának felső része lesz.

Idén is felállítják mindenki karácsonyfáját és a betlehemet, a Mikulásházat, továbbá 42 kézműves portékái, valamint 20 vendéglátós ételei, italai közül lehet majd válogatni, ráadásul látványos épületvetítések is színesítik a rendezvényt. A Zsolnay Fényfesztivál sikerére való tekintettel ugyanis télen is fényárba borítják a belvárost: advent első és második hétvégéjén állóképes vetítés lesz látható a dzsámin, az erre kiírt gyermekrajz-pályázat nyerteseinek alkotásaiból. December 21-én, a téli napforduló alkalmából a teljes Széchenyi tér fényfestést kap Adventi fény-kör-panoráma címmel.

A megnyitón a népzenei felvezetés és a polgármesteri köszöntő után sörcsapolás, majd a Sopianae Rézfúvós Együttes műsora várja a látogatókat. Az adventi műsorfolyamban szerepelnek koncertek, kreatív műhelyek, adventi hangversenyek, állatsimogató, valamint sok mese és tánc.

Forrás: Foto:Toth Laszlo (30-9971035)

A gyerekek minden hétvégén részt vehetnek a Kenderkóc kézműves foglalkozás és népi játszóház programjain, amelyek változatos tematikával zajlanak a Széchenyi téren. Fellép mások mellett a Receficélők, és a felnőtteknek is jó szórakozást ígér a Daniel Speer Brass Band Swing Karácsony című koncertje.

Idén először tartanak francia karácsonyt a Művészetek és Irodalom Házában, amelynek keretében december 16-án Jean-Cristophe Giraud ünnepi, francia ételeket főz, kézműves foglalkozást tart az Alliance Francaise, a Leőwey Klára Gimnázium francia nyelvű diákszínjátszói bemutatják Lálah című előadásukat és francia sanzonokat énekel Nagy Nóra.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek