Két karácsonyfával, örök szerelemmel, jégpályákkal nyílt meg a pozsonyi adventi vásár

  Két karácsonyfával, örök szerelemmel, jégpályákkal nyílt meg a pozsonyi adventi vásár

  A pozsonyiak közös karácsonyfáján, és az annak közelében kialakított "kívánságok utcájában" elhelyezett díszkivilágítás felkapcsolásával hivatalosan is megnyílt november 18-án, pénteken a karácsonyi vásár a szlovák fővárosban, írja az MTI.

  A vásár, amely idén a szokásosnál csaknem egy héttel korábban kezdődött, december 23-ig tart. A rendezvény központi helyszíne ezúttal is a Fő téren és a Ferencesek terén kialakított, száz standból álló vásárváros, illetve az előbbi helyszínen felállított nagyszínpad, ahol a rendezvény idején több száz előadó lép fel. A vásár központi helyszínének tőszomszédságában, a Prímási téren jégpálya is üzemel.

  A pozsonyi karácsonyi vásár másik fő helyszíne az egykori Kossuth, ma Hviezdoslav tér, ahol a régi nemzeti színház előtt az óvárosi önkormányzat üzemeltet egy csaknem ötvenstandos vásárt, és egy másik szabadtéri jégpályát.

  Idén először a pozsonyi karácsonyi vásárt új helyszínre, a pozsonyi várra is kiterjesztik. A történelmi épület udvarán hagyományteremtő céllal tartanak karácsonyi vásárt november 27. és december 18. között.

  Fotó: Asseco SlovakiaForrás: Travelo

   A civilek standjai között egy magyar szervezet is helyet kapott. A többnemzetiségű Pozsony múltja bemutatásának célkitűzésével létrehozott, Pozsonyi Kifli polgári társulás alapítója, Papp Sándor, az MTI-nek elmondta: a fővárosi önkormányzatnak köszönhetően már harmadik éve lehetnek kinn a vásáron, standjuknál leginkább helyi, illetve a városba turistaként látogató magyarok állnak meg, de a város története iránt érdeklődő lokálpatrióta szlovákok körében is évről évre nő a tevékenységük iránti érdeklődés.

  A pozsonyi karácsonyi vásárt idén is két karácsonyfa díszíti, a fővárosi önkormányzat által a Fő téren állított fa egy 30 éves, 17 méter magas lucfenyő, az óvárosi önkormányzat vásárán pedig egy 16 méteres ezüstfenyő magasodik.

  A karácsonyi hangulathoz idén először az úgynevezett "kívánság utca" is hozzájárul, ezt az egyik környező utca fenyőágakkal és fagyöngydíszítéssel való befedésével alakították ki, s a szervezők szerint örök szerelemre számíthatnak azok, akik ott csókolják meg egymást.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!