Zöld koripályával várja látogatóit a Bazilika adventi vására

  November 25-én nyílik az adventi vásár a Bazilikánál, ahol január 2-ig minden eddiginél zöldebb karácsonyi hangulattal várják a látogatókat.

  A Bazilika minden este félóránként fényfestésbe öltözik, a téren felállított faházakban pedig közel nyolcvan kézműves kínálja portékáit. Lesznek népi- és iparművészek, keramikusok, bőr- és textilművesek, ötvösök, egyedi ruha- és kiegészítő-tervezők, de a grafikusok és fotóművészek minőségi alapanyagokból, kézzel készített munkáit is megtalálhatjuk majd. A szervezők kézműves foglalkozásokkal, táncházzal és a Bazilikában tartott koncertekkel várják a látogatókat.

  Adventi Karácsonyi vásár a Bazilikánál

   Még zöldebben gondolkodnak

  Az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat vására energiatakarékos LED izzókat használ a dekorációihoz, ahol 1 millió izzónál is több csillan majd meg a nyitó naptól kezdve. 200 négyzetméteres négyévszakos, bárki számára ingyenesen elérhető, speciális műanyagból készült korcsolyapályájuk nem fogyaszt energiát a jég hűtéséhez. Az eddigieknél is több szelektív hulladékgyűjtő szigetet helyeznek ki a rendezvény egész területén. A gasztro kiállítók pedig speciális, lebomló étkészletet, poharakat használnak - olvasható a közleményben.

  Minden standon lehet adakozni

  A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a kezdetektől fogva jelen van az Adventi Ünnepen. Az idei évben azonban egy új adományozási lehetőséggel készülnek a látogatók felé. A szervezők ugyanis minden standon lehetőséget biztosítanak arra, hogy készpénzzel és bankkártyával is adakozhassanak a látogatók a segélyszervezet Szeretet.Éhség kampányának.

  Fókuszban a street food és az ételintolerancia

  A szervezők olyan gasztrokínálatot vonultatnak fel a rendezvény 38 napja alatt, amelyben nemcsak azok találják meg a számításukat, akik omaha szegy bbq-ra, burgerre, olasz tésztafélékre, thai levesre vagy egyéb finomságokra vágynak, de a kiállítók 90%-ánál laktóz és gluténmentes ételeket is találnak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!