Nem csak otthon lehet meghitt a karácsony!

Álmodozott már arról, hogy egy csendes, mesebeli házikóban, kandalló előtt ünnepel szeretteivel, de sajnos a város közepén lakik? Vagy arról, hogy a karácsonyi sütés-főzés helyett milyen jó lenne egy jakuzziban ülni, vagy részt venni egy szauna szeánszon? Ha igen, van önnek pár szuper tippünk.

Van, aki imád otthon karácsonyozni, és egész évben az ünnepeket várja, hogy végre kidekorálhassa a lakást, és izgalmas fogásokkal kápráztathassa el az egész családot. Ők takarítsanak és díszítsenek bátran tovább, cikkünk nem nekik szól. Az viszont feltétlenül olvasson tovább, aki a karácsony előtti nagytakarítást lecserélné egy gyönyörűen feldíszített, erdőszéli házikóban eltöltött pár napra. De összeállításunkban az is talál ötleteket, aki teljes ellátásról és wellness-részlegben átszaunázott ünnepekről álmodozik.

Nem csak otthon lehet meghitt a karácsony
Galéria: Karácsony bérelt apartmanban, hotelben
Fotó: Northfoto

Karácsony hólepte tájban, faluvégi kis házban

"Jó látni, hogy egyre többen választják a kedves, vidéki szálláshelyeket a karácsony megünneplésére. Többször voltam már így ünnepelni én is: meghittebb élmény, igazi régimódi karácsonyi hangulata van, hogy mindenki együtt van, mindenki elfér, és nem rohan" – mondja Kádár Tímea, a különleges szálláshelyekre, és egyéni utazásszervezésre szakosodott Szállás másképp tulajdonosa. "Sokszor a hegyekben, vidéken akkor is fehér a karácsony, amikor a városban nem. Ráadásul a legtöbb házat ilyenkor gyönyörűen feldíszítik. Három napra egy négytagú családnak már akár 54 ezer forintból kijön egy önálló házikó, a vendégházak nem emelik az egekbe az áraikat a karácsonyi szezonban sem" – teszi hozzá.

A fentieket hallva nyilván azonnal kíváncsiak lettünk, kevesebb mint két héttel az ünnepek előtt akad-e még szabad házikó. Ezért megkértük Tímeát, hogy javasoljon olvasóinknak weboldalának hetven idilli vendégházából pár olyan helyet, ahol tudja, hogy jelenleg biztosan van még szabad kapacitás. A következő négy tipp tőle származik.

Meseházikók Zalában: Patóhill – Patóhegyi Borházfalu: A tulajdonosok, Szilvia és Sándor, először maguknak újították fel a régi borospincéket, ami annyira megtetszett a barátaiknak is, hogy elkezdték nekik kiadni őket. Ma pedig már hat tündéri meseházikót lehet kivenni, akár egyben egy társaságnak, akár külön. Mindegyiknek önálló konyhája, cserépkályhás nappalija, terasza, kocsibeállója van, és mindegyiket más színvilág, hangulat jellemez.

Patóhill
Galéria: Karácsony bérelt apartmanban, hotelben
Fotó: Patóhegyi Borházfalu / Facebook

Meghitt birtok a Dél-Balatonon – Páskom Cottages: A tulajdonos, Mosberger Mihály tősgyökeres lajoskomáromi, igazi lokálpatrióta. 18 éve nyitotta a faluban az azóta népszerű Eresz vendéglőt, majd idén nyáron lett kész ez a csodás birtok, ahol otthonos, kényelmes, stílusos szobákat, lakosztályokat alakítottak ki, minden apró részletre odafigyelve. A birtokon külön fürdőházikó van, tízfős szaunával, kinti merülőmedencével. A szállás mellé bőséges parasztreggelit adnak, a konyhát pedig Ruprecht László séf segítségével vezetik.

Páskom Cottage
Galéria: Karácsony bérelt apartmanban, hotelben
Fotó: Szallasmaskepp.hu

Kandallós vendégház a tokaji borvidéken – Leventura Vendégház: Új építésű vendégház csodálatos természeti környezetben. Négy különböző stílusú szobáját nagyon igényes anyagokkal alakították ki, a nappaliban egyedileg épített kandalló körül lehet összegyűlni. Ha egy társaság veszi ki, a főzést is megoldják a tulajdonosok.

Leventura Vendégház
Galéria: Karácsony bérelt apartmanban, hotelben
Fotó: Leventuravendeghaz.hu

Felújított vályogház Hartán – Füzesi Papa Vendégháza: Akadálymentesített, kutyabarát és zöld vendégház (pl. az áramot napelemmel állítják elő). A tulajdonos, Ottó, nagypapája emlékére újíttatta fel azt a régi vályogházat, amiben ő is felnőtt. Általában egy társaságnak adják ki, gyerekekkel különösen ajánlott: bent játszósarok van, a hatalmas kertben pedig gumipadlós játszótér és baromfiudvar.

Így készüljünk a bérelt házas karácsonyra - a szakértő tippjei
Ha valaki a házbérlés mellett dönt, arra érdemes odafigyelnie, hogy az ünnepi menü hozzávalóit és italokat vigye magával, ugyanis kevés helyen jár ellátás a szállás mellé, és bevásárlási lehetőség sincs sok helyen a közelben. Vagy ha van is bolt, nagy hó esetén nehézkes lehet megközelíteni. Emellett érdemes magunkkal vinni társasokat, kártyát. És persze az ajándékokat se hagyjuk otthon, bár sok családnál az elutazás maga az ajándék – mondja Kádár Tímea.

Nagy hotelekben is ünnepelhetünk

Persze azt is megértjük, ha valakinek túl körülményesnek tűnik a fenti megoldás, és ahelyett, hogy máshol főzné meg ugyanazt, inkább a teljes kikapcsolódásra szavaz az ünnepek alatt. A legtöbb hazai hotel kínál karácsonyi csomagot, amivel maximálisan leveszik a készülődés terhét a vállunkról. Cserébe viszont általában telt ház van, így meghitt magányra ezeken a helyeken ne számítsanak.

Az alábbiakban mutatunk pár nagyobb belföldi hotelt, ahol szerintünk klassz lehet karácsonyozni. Ha kedvet kaptak, siessenek a foglalással, ugyanis több helyről hallottuk, hogy rohamosan fogynak a férőhelyek a karácsonyi időszakra.

Pihenjen télen is a mórahalmi négycsillagos Colosseum Hotelben
Wellness részlegünkön és a szomszédos Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben a feledhetetlen élményeket összesen 21 medence, 15 szauna, óriáscsúszdák és spa szolgáltatások biztosítják. Szállodánk gyermek- és bababarát szolgáltatásokkal várja a családokat. Kedvezményes árak már 11 900 Ft/fő/éj ártól.

Lifestyle Hotel Mátra és Ózon Residence: Ha tippelnünk kéne, hol van leginkább esély a fehér karácsonyra itthon, mi azonnal a Mátrát mondanánk. Mátraháza és Mátrafüred között, panorámás, erdei környezetben, nem messze egymástól találjuk a fenti két remek hotelt.

A Kékes behavazva
Galéria: Karácsony bérelt apartmanban, hotelben
Fotó: mimi / Travelo

A Lifestyle Hotel Mátrából inkább az erdőt, az Ózonból a Kékesre nyíló panorámát csodálhatjuk. Egyébként mindkét hely szuper, egyszer már itt összehasonlítottuk őket. A Lifestyle karácsonyi ajánlatát itt találja, az Ózon ünnepi csomagját pedig itt.

Hunguest Hotel Forrás: Délelőtt fergeteges csúszdázás a Napfényfürdő Aquapolisban, délután andalgás Szeged belvárosának csodás adventi vásárain, este karácsonyi vacsora és forralt bor a lobby kandallója elő – idén ilyen is lehet a december 24. Az aquaparkkal összekötött szegedi hotel karácsonyi csomagjának részleteit itt találja.

Napfényfürdő Aquapolis
Galéria: Karácsony bérelt apartmanban, hotelben
Fotó: Napfényfürdő AquapolisNapfényfürdő Aquapolis

Hunguest Hotel Palota: Vadregényes erdő közepén egy patinás kastélyszállóban karácsonyozna? Akkor idén Lillafüreden a helye! A hotelben nem csak a karácsonyi vacsoráról gondoskodnak, de lehet karácsonyfát díszíteni, és más ünnepi programokkal is készülnek. Aki pedig inkább pihenne, azt a szálloda wellness részlege és erős kezű masszőrjei várják. További infók itt.

Palotaszálló, Lillafüred
Galéria: Karácsony bérelt apartmanban, hotelben
Fotó: Peter Buki / Hunguest Hotel Palota

Hotel Bonvino: Közös karácsonyfadíszítéssel és ünnepi gálavacsorával várja vendégeit a badacsonyi Hotel Bonvino is. Borhotel lévén természetesen borkóstoló is van a csomagjukban, és itt szintén lehet a wellness részlegen lazítani. A szállodai programok mellett érdemes egy nagy sétát tenni a szőlőhegyen és a Balaton partján is – ilyenkor egy egészen más, már-már misztikus arcát mutatja a tó és a környék.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek