Veszprémben is elcsípheti Joulupukkit, a finn Mikulást

Családi programokat, koncerteket és kiállításokat, valamint népművészeti vásárt és közös kézműveskedést is rendeznek Veszprémben az adventi hétvégéken. Joulupukki, a finn Mikulás a Petőfi Színházban várja a gyerekeket advent második szombatján.

Péntektől karácsonyig várnak mindenkit az Illatos Advent programsorozat rendezvényei, mondta az MTI-nek Ring Júlia, a Veszprémi Programiroda Kft. kommunikációs munkatársa.

 

Fotó: Veszprém

A belvárosi karácsonyi vásár, valamint a Veszprém Megyei Népművészeti Egyesület és a Laczkó Dezső Múzeum közös népművészeti vására is pénteken nyitja kapuit. Szombaton a veszprémi művelődési központban, a Veszprém Agórában kézműves foglalkozásokat tartanak és repülőgép-szimulátort is kipróbálhatnak az érdeklődők. Vasárnap délelőtt gyermekdalok, adventi versmegzenésítések hallhatók majd Kovács Gábor előadásában, de hangszerbemutató, hangszerkészítés és közös éneklés is lesz.

Advent második szombatján Joulupukki, a finn Mikulás várja a gyerekeket a Veszprémi Petőfi Színházban, este a Veszprém Agórában Kövi Szabolcs fuvolaművész koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők, vasárnap pedig gyermekkoncertek és mikulás játszóház fogadja a legkisebbeket a Szaléziánum Érseki Turisztikai Központban.

December 12-én a felnőttek is kézműveskedhetnek az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban, ahol apró karácsonyi ajándékokat készíthetnek természetes anyagokból. Másnap a belvárosi karácsonyi vásár forgatagában a lucázás hagyományát ismerhetik meg kicsik és nagyok Gulyás László muzsikus jóvoltából - mondta a programiroda munkatársa.

Advent utolsó hétvégéjén, szombaton kézműves foglalkozás lesz a Veszprém Agórában, ahol a foltvarrás fortélyait ismerhetik meg a látogatók, a Mono Manó zenekar muzsikál valamint betlehemezés és táncház várja az érdeklődőket, vasárnap pedig az adventhez kötődő hagyományokról tart verses, dalokkal színesített előadást Toldi Éva tanár, újságíró.

Advent első vasárnapjától karácsonyig minden hétvégén az ünnephez illő zeneművek csendülnek majd fel a veszprémi Tűztoronyban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek