Külön street food utca lesz a Bazilika adventi vásárán

Street food árusokkal, közös mézeskalácssütéssel, hatalmas korcsolyapályával és kilenc méteres karácsonyfával várja látogatóit a Szent István téri adventi vásár, ahol esténként gyönyörű 3D-s fényfestést kap a Bazilika homlokzata.

A Szent István téri adventi vásár idejére varázslatos karácsonyi városrésszé változik a Bazilika környéke. November 27-től öt héten keresztül közel 200 programmal, 80 kiállító kézműves termékeivel, a Zrínyi utcai street food különleges nemzetközi étel- és italkínálatával gondoskodnak az ünnepi hangulatról a karácsonyi készülődéshez - írják a szervezők.

 

Fotó: Adventi Ünnep a Bazilikánál

Esténként a Bazilika ezer négyzetméteres homlokzatán minden fél órában színpompás, karácsonyi ihletésű rövidfilmek kelnek életre 3D-ben, a kicsiket pedig idén is 200 nm-es koripálya várja, ahol hétvégente oktatást is tartanak. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a vásáron berendezett „szeretet.éhség." sütödéjében az önkéntesek a látogatókkal, és a szervezetet segítő meglepetésvendégekkel közösen készítik a mézeskalács szíveket, amelyekkel az adományozóknak mondanak köszönetet.

A téren felállított mesebeli faházakban közel nyolcvan kézműves előzetesen zsűrizett ajándéktárgyai között válogathatnak, de fiatal tehetségek dizájntermékeit is megtalálhatják itt. Idén a Bazilika oldalában, a Bajcsy Zsilinszky utat és a Hercegprímás utcát összekötő szakaszon is kézműves kiállítók sorakoznak majd, még nagyobb területen és még szélesebb kínálatot nyújtva a vásárlóknak. Mindeközben a vásárlók az ünnepi szezon legnépszerűbb finomságait és az idei év újdonságait is végigkóstolhatják - a gőzölgő forró ételek mellé pedig forró koktélokat is kóstolhatnak.

 

Fotó: Marton Szilvia / Noguchi Porter Novelli

A vásáron két éve debütált street food az idén az egész Zrínyi utcát uralja majd: az utcát teljes hosszában gasztro kiállítók töltik meg különleges ételekkel, adventi ínyencségekkel és a nemzetközi konyha ízeivel. A Sas utcától a Széchenyi térig a legmenőbb hazai food truckek és street food kiállítók sorakoznak majd fel, többek között a ZingBurger, a KolBice, a BudDog, a Paneer, a MexKitchen, a Balkán Grill, a Paneer, a DiVino és a Korhely. A több mint harminc kiállító utcai étkezésre komponált palacsintával, grill szendvicsekkel, levesező bárral, újhullámos lepénnyel és lángossal, pljeskavicával, olasz édességekkel és sós finomságokkal készül. 2016. január 1-jén pedig a gasztrokavalkádot Lencse Nappal zárja a vásár az újévi hagyományoknak megfelelően.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek