Tizenhat adventi vásár lesz idén Bécsben - itt a teljes lista

Már csak néhány nap és Bécs legszebb terei hangulatos karácsonyi vásárokká alakulnak át, amelyek között mindenki megtalálja a saját ízlésének és hangulatának valót - írja közleményében a Compress.

Fényárban úszó mesevilág várja a bécsi Városháza előtt felállított karácsonyi vásár, a Christkindlmarkt látogatóit, amely mintegy hárommillió külföldi és osztrák látogató számára az adventi vásárok non plus ultrája. A mintegy százötven standnál ékszerekben, karácsonyi dekorációkban, karácsonyfadíszekben, kézműves termékekben, kézzel készített édességekben és egyéb finomságokban dúskálhatnak az érdeklődők.

A legnagyobb vásárt a Városháza előtt találjuk
Galéria: Bécsi adventi vásárok
Fotó: christkindlmarkt.at

Ünnepi díszbe öltöztetik ilyenkor a vásárt körülölelő park fáit is, a gyerekek számára pedig Mennyei Postahivatal, bábszínház, Jézuska-Műhely, százlábú-fa és más mesebeli csodák teszik teljessé az élményt. A karácsonyi hangulathoz adventi éneklés, karácsonyi történetek és a látogatók között fel-felbukkanó bécsi Jézuska járul hozzá.

Nem messze innen, a Kunsthistorisches és a Naturhistorisches Museum között mintegy hetven standdal, tradicionális kézműves termékekkel és egyedi ajándékötletekkel felvértezve várja a látogatókat a Karácsonyi Falu nevet viselő Weihnachtsdorf am Maria-Theresien-Platz. Főleg a fiatalabbak körében népszerű a Weihnachtsdorf im Alten AKH, ahol két curling-pálya is a rendelkezésükre áll.

A hagyományok elkötelezettje az Altwiener Christkindlmarkt auf der Freyung, ahol már 1772-ben is rendeztek karácsonyi vásárt. Itt elsősorban kézműves termékeket, üvegből készült dekorációs tárgyakat, hagyományos betlehemeket és kerámiákat kínálnak. Szintén a minőségé a főszerep a néhány lépéssel odébb található Adventmarkt Am Hofon, ahol elsősorban igényes kézműves termékeket lehet találni a standoknál.

Pompás császári kulisszák előtt kínál romantikus hangulatot a Schönbrunni Kastély előtt felállított karácsonyi vásár. A szortiment főleg hagyományos kézműves termékekből és kézzel készített karácsonyi dekorációkból áll, a hangulatot karácsonyi koncertek és bőséges gyerekprogram teszi teljessé. A barokk stílus kedvelőinek a Schloss Belvedere karácsonyi falujába érdemes ellátogatniuk, ahol a standoknál Ausztria legkülönbözőbb csücskeiből és a környező országokból érkező vásározók kínálják a portékájukat.

Díszektől a játékokig mindent megtalálunk a standokon
Galéria: Bécsi adventi vásárok
Fotó: .weihnachtsmarkt.co.at

A gyönyörű kézműves termékek szerelmeseinek a Karlsplatz karácsonyi vásárát érdemes választaniuk, ahol ráadásul színes gyerekprogram várja a kicsiket. Romantikus sétára invitál a Weihnachtsmarkt im Türkenschanzpark, ahol minden vasárnap élőzene várja a hétköznapok monotonitásából kiszakadni vágyókat. Idilli girbe-gurba utcácskákon kígyóznak végig a Weihnachtsmarkt am Spittelberg standjai, ahol főleg kézműves termékeket és kulináris ajándékötleteket kínálnak. A hagyományok és a csendes visszahúzódás a mottója a Stephansplatz on felállított karácsonyi vásárnak, ahonnan minőségi anyagokból készült termékeket vihetnek haza az érdeklődők.

A szórakozásé a főszerep a Wintermarkt am Riesenradplatz on, a Práterben, ahol többek között élő zenei koncertekkel és vidám showműsorokkal teszik könnyebbé az adventi várakozás idejét. Szintén a lazulásról szól a Museumsquartier adventi programja, a Winter im MQ, amelynek keretében fényjáték, DJ-k, curling és távirányítós autók versenye várja a másfajta karácsonyra vágyókat. A hat jégpavilonban puncskreációkból és finom snackekből meríthetnek energiát a látogatók, az MQ Pointban pedig szokatlan és eredeti szezonális termékek és ajándékötletek között válogathatnak.

Az egyik legtrendibb vásárt az MQ-ban találjuk
Galéria: Bécsi adventi vásárok
Fotó: MuseumsQuartier Wien

Egész Ausztriát végigkóstolhatja, aki a városi kertészet, a Blumengärten Hirschstetten bio-karácsonyi vásárát választja, ahol almamusttól, málnaecettől, sajtkülönlegességektől, pestoktól, méztől, aszalt gyümölcsöktől valamint hal- és vadspecialitásoktól roskadoznak a standok. A kellemesen meleg üvegházakban pedig az Alpok népeinek karácsonyi szokásaiból látható virágos kiállítás.

A hideg idő ellenére éremes ellátogatni az Advent im Tiergarten Schönbrunn programjaira is, ahol az adventi időszakban minden vasárnap ingyenes sétára várják a gyerekeket. Az adventi műhelyben karácsonyi dekorációt készíthetnek, a Tirolerhof parasztkonyhája pedig kekszkészítő műhellyé avanzsál. A Lainzer Tiergarten bejáratánál november végétől életnagyságú betlehemet csodálhatnak meg a látogatók, a gyönyörűen faragott fafigurák egészen január közepéig őrzik az állatkert bejáratát.

Aki valami egészen különlegesre vágyik, annak a Schloss Wilhelminenberg karácsonyi varázslatát és vásárát érdemes választania: Bécs legnagyobb fateraszáról gyönyörű kilátás nyílik az ünnepi fényekben pompázó városra, miközben puncs, forraltbor és egyéb finomságok tartják melegen a szemlélődőt.

A karácsonyi vásárok pontos helyszínei:

  • Altwiener Christkindlmarkt, Freyung, 1010 Bécs
  • Adventmarkt Am Hof, Am Hof, 1010 Bécs
  • Weihnachtsdorf auf dem Maria-Theresien-Platz, Maria-Theresien-Platz, 1010 Bécs
  • Christkindlmarkt am Stephansplatz, Stephansplatz, 1010 Bécs
  • Weihnachtsdorf Schloss Belvedere, Oberes Belvedere, 1030 Bécs
  • Adventmarkt vor der Karlskirche, Karlsplatz, 1010 Bécs
  • Weihnachtsmarkt am Spittelberg, Spittelberggasse, Schrankgasse, Gutenberggasse, 1070 Bécs
  • Weihnachtsdorf Altes AKH, Alserstraße/Spitalgasse, 1090 Bécs
  • Kultur- und Weihnachtsmarkt Schloss Schönbrunn, Schloss Schönbrunn, 1130 Bécs.
  • Weihnachtsmarkt im Türkenschanzpark, Türkenschanzpark, 1180 Bécs
  • Wintermarkt am Riesenradplatz, Riesenradplatz, 1020 Bécs
  • Winter im MQ 2014, Museumsplatz 1, 1070 Bécs
  • Weihnachtszauber beim Schloss Wilhelminenberg, Savoyenstraße 2., 1160 Bécs,
  • Weihnachtsschau und Adventmarkt in den Blumengärten Hirschstetten, Quadenstraße 15, 1220 Bécs
  • Advent im Tiergarten Schönbrunn, Hietzinger Hauptstraße, 1130 B écs
  • Lainzer Tiergarten, Hermesstra ße , Lainzer Tor, 1130 Bécs
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek