Karácsonyi bevásárlókörút egy lakás áráért

Nem bírja eldönteni, a párizsi, a szingapúri vagy inkább a New York-i karácsonyi vásáron shoppingolgatna szívesen? Egy brit utazási irodával most mindet végigjárhatja, ha rászán egy nagyobb összeget. A Hurlingham Travel több mint két hétig tartó körútjának részvevői végiglátogatják a világ nyolc legszuperebb karácsonyi vásárát, miközben business osztályon repülnek és luxushotelekben alszanak.

A túra december elején Londonban kezdődik, ahol a részvevők megcsodálhatják a Regent Street, az Oxford Street és a Piccadilly futurisztikus karácsonyi kivilágítását és a szebbnél szebben berendezett kirakatokat — a mi kedvencünk a Fortnum & Mason, de a Bond Streeten is érdemes végigsétálni. A következő állomás New York, ahol megtekinthetik a Rockefeller Center előtt álló gigantikus karácsonyfát, majd pedig a Saks Fifth Avenue, a Bloomingdales és a Macy's áruházak kirakatait, és persze vásárolhatnak is. Innét a résztvevők "a világ legboldogabb helyére", az orlandói Walt Disney Worldbe indulnak, ahol Miki Egér és barátainak szürreális karácsonyi világa fogadja őket.

Walt Disney World, Orlando, Amerika Egyesült Államok
Galéria: Karácsonyi bevásárlókörút egy lakás áráért
Forrás: Travelo

 Gyors váltással a kolumbiai Medellin következik, mely talán Európában kevésbé híres karácsonyi kínálatáról, mint hírhedt drogkartelljeiről. Az erősen katolikus ország azonban decemberben lelkesen ünnepli Krisztus születését: a karácsonyi fények ünnepén minden évben gigantikus, számtalan színben fénylő díszek és figurák népesítik be a város egét. A medelliniek esténként az utcákon és a folyóparton gyülekeznek, hogy együtt ünnepeljenek és csodálják a kivilágítást, falatozzanak az utcai standokról és hallgassák a zenét, esetleg táncoljanak. Decemberben 15 és 25 fok között szokott lenni a hőmérséklet, úgyhogy még kabát sem kell.

 A túra következő állomása Párizs, ahol szintén csodás fények és kirakatok várnak, és több klasszikus európai karácsonyi piac is, kézműves termékekkel, mézeskaláccsal és forralt borral. Gyerekekkel egyébként az Eiffel-toronnyal szemben található jégpályát és karácsonyi falut érdemes felkeresni a Trocaderónál, mely december 13-án nyit. Romantikus sétához a Montmartre lábánál található vásárt ajánljuk, egészen lustáknak pedig a Notre Dame előttit, a gigantikus karácsonyfánál.

Trocadero, Párizs, Franciaország
Galéria: Karácsonyi bevásárlókörút egy lakás áráért
(Fotó: Chesnot / Europress / Getty)

 Két Párizsban töltött éjszaka után a túra Szingapúrba visz, ahol három éjszaka szállás vár a legendás ötcsillagos Raffles hotelben. Szingapúrban jelenleg 28 fok van, és decemberben sem lesz sokkal hidegebb, így jól jöhet a hotel úszómedencéje. Az ázsiai városállamban viszonylag új kulturális koncepció a karácsony, de a helyi keresztények igen lelkesek. Idén tíz éves a szingapúri karácsonyi ünnepségsorozat, melyet az Orchard Roadon rendeznek, és zenével, tánccal és felvonulással szórakoztatják a nézőket.

Szingapúrból a francia Riviérára vezet a karácsonyturisták útja, ahol Monte Carlóban karácsonyi fényszökőkútakkal és a Kaszinó és a Boulingrins kertek közötti út mentén felállított fehér, arany és ezüst karácsonyfákkal igyekeznek gerjeszteni az ünnepi hangulatot. A Riviérán sem jellemző a decemberi hideg: 10-12 fok várható. Innét azonban Bécsbe utaznak, ahol feltehetőleg szembesülnek a decemberi zimankóval. Legszebben a Graben utcái és a Kärntnerstrasse lesz kivilágítva, de fantasztikusak a Stephansdom előtti kandeláberek is. Érdemes megcsodálni a Városháza tündérmesébe illő kivilágitását és itt begyűjthetik a legkarácsonyibb szuvenírokat a Városháza előtti főtér klasszikus karácsonyi vásárban.

 

Bécs, Ausztria
Galéria: Karácsonyi bevásárlókörút egy lakás áráért
(Fotó: Jtb Photo / Europress / Getty)

 És hogy mindez mennyibe kerül? Nos, a 17 napos utazás business osztályú repülőjegyekkel, ötcsillagos szállodák junior lakosztályaival, transzferekkel és autóbérléssel együtt 49 500 fontba avagy 63 100 euróba kerül — ez mintegy 19,5 millió forint. Igaz, az összegben benne foglaltatik 100 fontnyi jótékony célú adomány is, melyet a brit Károly herceg által alapított Prince's Trust kap.

Ugyanez a cég, a Hurlingham Travel szervezte egyébként két évvel ezelőtt a világ legelső olyan luxusútját, mely a világ valamennyi Unesco-műemlékét bejárja. Az út, melyre jelenleg is fogadnak jelentkezőket, 160 millió forintba kerül, és két évig tart.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek