Az idén 100 éves British Airways gépei menő külsőt kapnak

Az idén ünnepli száz éves szülinapját a brit légitársaság. A British Airways a múltra emlékezés egy nagyon jópofa módját választotta: retró festést kap néhány repülőgépük.

Most épp egy 19 éves, Airbus A319-es kap új fényezést, írja az AIRportal.hu. A gép ezen a hétvégén repül át a Shanonnban lévő festőhangárba és a tavasz első hónapjában már ismét munkába is áll. A választott minta egy piros kockás motívum, amelyet 1959 és 1968 között használtak a British European Airlines (BEA) gépein.

Forrás: www.britishairways.com

Sajnos a fényezés nem lesz teljesen korhű, mivel a most érvényben lévő előírások eltérnek az ötven évvel ezelőttiektől, így bár eredeti minta szerint a szárnyak teteje és alja is piros volt, az A319-esen csak az alsó rész lesz piros, a felső szürke marad.

A légitársaság tájékoztatása szerint több gép is retró fényezést kap majd, azonban az újonnan átvett repülők külsején nem változtatnak. A hónap elején a British Airways ár bemutatta első „ünnepi" gépét, akkor egy 747-est festettek át a British Overseas Airways Corporation BOAC) színeibe.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek