Már jegyet vehetünk a Budapest-Sanghaj légijáratra

Megkezdték a jegyértékesítést a kínai Sanghajban a június 7-én induló közvetlen budapesti járatra - közölte a Budapest Airport pénteken. A repülőtér a transzatlanti járatok elindítása után most az ázsiai terjeszkedésen dolgozik. Ennek negyedik gyümölcse lesz Sanghaj, ami Pekinget, Dubajt és Dohát követi.

Sanghaj két arca közül a 21. századit ismeri jobban a világForrás: JOSEPH/Pixabay

A sanghaji járatot a China Eastern Airlines leányvállalata, a Shanghai Airlines üzemelteti majd. Több éves erőfeszítés eredménye lett a járat a közlemény szerint, össze akarták kötni Magyarországot Kína egyik legfontosabb gazdasági régiójával. Mivel az Air China pekingi repülői is jó kihasználtsággal működnek, nem kétséges a Budapest Airportnak, hogy a sanghaji viszonylat is sikerre van ítélve.

Sanghajba Boeing 787-9 Dreamliner típusú gépekkel repülhetünk majd, amiken 285 ülőhely van. A gépek Sanghaj-Putung Nemzetközi Repülőtérről indulnak és ide érkeznek, kb. 10 óra alatt megtéve az utat. Az éjfél körül induló gép így hajnali 6 előtt száll le Budapesten. Heti három járatot terveznek, szerdán, pénteken és vasárnap.

A közlemény hozzáteszi, Sanghaj nemcsak mint úti cél, hanem mint átszállóhely is fontos. Innen tovább lehet utazni egyfelől Kína más városai felé, msáfelől Japánba, Dél-Koreába, Délkelet-Ázsiába, Ausztráliába, sőt Új-Zélandra is. Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója elmondta, hogy piackutatások szerint évi legalább 80 ezren utaznának Sanghaj és Budapest között. Hozzátette:

Biztos vagyok benne, hogy ez az új Shanghai Airlines útvonal egyaránt népszerű lesz az üzleti és szabadidős utasok körében mindkét országban, egyebek mellett a kínaiak körében kedvelt dunai hajóutak iránti óriási érdeklődés miatt is.  

A LOT pedig Srí Lankára röptet
Mindeközben a LOT lengyel légitársaság pedig megkezdte a srí lankai Colombóba menő járatára árulni a repjegyeket. Heti háromszor repülnek majd Varsóból november 3. és március 28. között a Boeing Dreamliner gépével. Odafelé szerdán, pénteken és vasárnap, visszafelé hétfőn, csütörtökön és szombaton repülnek majd, a repülési idő 9 óra lesz.

...

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek