Őrsólymot loptak az angol reptérről

A londoni Heathrow reptéren sólymokat használnak arra, hogy elijesszék a környékről a többi madarat – erre biztonsági okokból van szükség. De mi van, ha nemcsak a nemkívánatos madárkák tűnnek el?

Nemrégiben az egyik őrsólymot lopták el a brit létesítményből, írja a View from the Wing. Ezek a madarak elzavarják a környékről az összes kisebb madarat, amelyek komolyabb károkat is okozhatnak a repülőgépekben.

A kép illusztrációForrás: oneinchpunch/Shutterstock

A szóban forgó sólymot a trénere 30 percre magára hagyta egy járműben, és amikor dolga végeztével visszatért, a madárnak hűlt helye volt. Pedig a szakember szerint nem lehetett könnyű dolga a tolvajnak. A sólymot valószínűleg erőszakkal kellett kivenni a járműből és nagy erővel lefogni ahhoz, hogy az elkövető boldogulni tudjon. A reptér pénzjutalmat ajánlott fel mindenkinek, aki információt tud adni a madár hollétéről.

Bár a reptéri madárlopás is meglehetősen szokatlan, volt már furább eset is a vadászmadarak és a repterek közös történetében. Egyszer például egy szaúdi herceg bérelt ki egy komplett repülőt, hogy 80 sólymát elszállítsák; a szemvédőben üldögélő madarak pedig a teljes utasteret elfoglalták.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek