Menő katamarán fog suhanni Bécs és Pozsony között

Egy brit, a déli Wight-szigeten készült katamarán lesz hamarosan a bécsi hajóflotta gyöngyszeme, legalábbis a város közölte, hogy a hajó a távolsági közlekedés integráns részévé válik. Március 29-től fog Bécs és Pozsony között közlekedni a Twin City Liner nevű hajó, amin 250 utas fér el. Nem kényelmes sétahajó tempóval megy majd, hanem 75 perc, azaz 1 és 1/4 óra alatt megteszi a távot.

2006 óta létezik menetrend szerinti hajójárat a két főváros között, ezt tavaly 145 ezren használták ki. Az új hajó ezt a viszonylatot szolgálja majd ki. A gép a cowes-i hajógyárban készült az ausztrál Incat Crowther tervei alapján. Az ára 7 millió euró volt, a súlya 25 tonna, az ablakai összmérete 60 négyzetméter.

Twin City Liner katamarán a bécsi kikötőben.Forrás: © PID / David Bohmann

A hajó vízen érkezett Bécsbe, 270 tengeri mérföldet tett meg, 63-szor zsilipelték, majd a folyókon és csatornákon még 1600 kilométert haladt. Eközben holland, német és osztrák vizeken is hajózott, és 15 nap alatt ért Bécs Freudenau kikötőjébe. Március végéig még próbautak várnak rá, befejezik a villanyszerelést, wifit és büfét

A hajó – évszaktól függően – naponta egyszer vagy többször közlekedik, Bécsben a Schwedenplatznál található Schiffstation City hajóállomásról indul – zárul a közlemény.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek