Buszbaleset is történt a havas utakon

A kedden kezdődött havazás miatt a Dunántúl, a Dél-Alföld és az Észak-Alföld fő- és mellékútjai havasak, hókásásak vagy sónedvesek – közölte szerda reggel honlapján az Útinform az MTI szerint. A gyorsforgalmi utak általában sónedvesek, az M7-es autópályán lehet számítani havas, hókásás szakaszokra. Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megye továbbra is csapadékmentes, Baranya és Somogy megyében pedig megszűnt a havazás, az ország többi részén havazik.

Karambol karambol hátán

Sok baleset történt mindezek ellenére az ország úthálózatán. Ráfutásos balesetet szenvedett két teherautó az M6-os autópálya 107-es kilométerénél, Paks térségében, a Pécs felé vezető oldalon, az érintett szakaszt lezárták – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Egy ember beszorult járművébe, őt a paksi tűzoltók szabadítottak ki és adtak át a mentőknek. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Hófúvásban haladó kamion, Szeged, 2014. Képünk illusztráció.Forrás: AFP/Csaba Segesvari

Két személyautó összeütközött Hegykő közelében, a 85-ös úton szerda reggel, a balesetben egy ember meghalt a rendőrség szerint. A műszaki mentés idejére a főúton a forgalom rendőri irányítás mellett, félpályán halad – írta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

Baleset miatt lezárták az 51-es főutat Baja és Bátmonostor között, öten megsérültek – közölte a rendőrség a honlapján. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság azt írta, hogy két személyautó ütközött össze. A főutat a helyszínelés idejére mindkét irányban lezárták, kerülni Vaskút felé lehet.

Oldalára borult egy autóbusz a Veszprém megyei Tótvázsonyban, ketten megsérültek – közölte a rendőrség. A sérülteket a mentők a helyszínen látják el. Az úton a helyszínelés idején csak félpályán halad a forgalom.

Kamion és személyautó karambolozott a 44-es úton, Nyárlőrincnél szerda reggel. A főút 18-as kilométerének közelében történt balesetben egy ember megsérült – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főkapitányság. Az érintett útszakaszon félpályás lezárás mellett helyszínelnek.

Mennyi hó van és mennyi esik még?

A Köpönyeg.hu arról ír, jelenleg az egész országban mínuszok vannak, változó intenzitással havazik, és esni fog egész nap. Csütörtök reggelilg 3-7 centi hó eshet országosan, de ha ehhez hozzátesszük, hogy Dél-Magyarországon már előző nap is esett helyenként 10 centi, itt komoly hóhelyzet is kialakulhat.

Csütörtökön olvadhat valamelyest, a reggeli mínusz 5 és 0 fok körüli után 0-5 fokig emelkedik a hőmérséklet. Erősen felhős idő lesz, hószállingózással. Pénteken kelet felől újabb havazás jöhet, ismét délkeleten eshet a legtöbb, miközben viharos északnyugati szelet kapunk a nyakunkba. A viharos szél és a változékony idő a további napokban is kitart.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek