Megbénult a podgoricai reptér a hó miatt

A hét elején írtunk róla, hogy a montenegrói síparadicsomban, Žabljakon már közel félméteres a hó, mára az ország fővárosában is kimutatta foga fehérjét a tél. Az intenzív havazás miatt le kellett zárni a podgoricai repülőteret – írja a Montenegrói Repülőterek közleménye alapján a Radio Slobodno Evropa.

Havazás bénítja a légi közlekedéstForrás: Shutterstock

Több járatot is töröltek a podgoricai reptéren, mivel a havazás miatt nem tartották biztonságosnak a felszállást, mostanra viszont teljesen lezárták a repteret. A felszállópályák tisztításában a montenegrói katonaság és a reptér csapata is részt vesz, de komoly munka árán sem sikerül megküzdeniük a téli időjárással, ugyanis a szakadó hó percek alatt ismét betakarja a letisztított aszfaltot. A munkások jelenleg is azon dolgoznak, hogy mielőbb visszaálljon a rend a reptéren.

Mára nemcsak a horvát üdülővárosok öltöztek fehérbe, a montenegrói Kotorban és Ulcinjban is behavazott lett a táj. A térségben megforduló járművezetőket arra figyelmeztetik, hogy csúszósak az utak és rosszak a látási viszonyok, ezért téli felszerelés nélkül senki ne üljön autóba.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek