A boldog békeidők reptéri szokását hozzák vissza

Manapság már megszokott, hogy beszálláskor a repterek előcsarnokában, az utasfelvételnél láthatjuk utoljára tőlünk búcsúzkodó szeretteinket. Ez nem volt mindig így, az Airportal visszaemlékezése szerint a 2001. szeptember 11-i merényletekkel szigorodtak annyira az intézkedések, hogy csak érvényes beszállókártyával juthatunk el a biztonsági átvilágításig.

Az amerikai Seattle-Tacoma Nemzetközi Repülőtér új idők szelét érezhette meg, ugyanis tesztjelleggel változtatott a lassan két évtizedes szokáson. November elejétől december 14-ig az ember kísérői a beszállókapuig mehetnek, de nem mindenki tehet így.

A Seattle-Tacoma Nemzetközi Repülőtér.Forrás: AFP/Jason Redmond

Napi 50 embert engednek oda, nekik előzetesen kell regisztrálni, erről visszaigazoló e-mailt kapni, és ha ez megvan, kapnak egy kártyát a reptéren, amivel átmehetnek a biztonsági ellenőrzésen túli világba. Persze őket is ellenőrzik, ráadásul igazolniuk is kell magukat.

Ha átjutottak, nincs időkorlát odabent, annyit lehetnek ott, amennyit akarnak, a boltokban is vásárolhatnak. Természetesen a vásárlásnak semmi köze az intézkedéshez, Lance Lyttle reptérigazgató érzelmi okokról beszélt. Azt a tapasztalatok alapján döntik el, folytatódik-e a régiúj szokás a tesztüzem után is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek