Tovább szigorítják a poggyászszabályokat a Wizz Airnél

Nemrég arról írtunk, hogy megszűnik az öt éve alakult Wizz Tours, a Wizz Air légitársaság utazási üzletága, most pedig újabb és szigorúbb poggyászszabályok bevezetéséről kaptunk hírt. Ez azt jelenti, hogy november elsejétől a kézitáskánál nagyobb csomagot csak azok vihetnek fel a fedélzetre, akik megfizetik azt. Az utasok alapesetben legfeljebb egy kis méretű, 40x30x20 cm-es kézipoggyászt vihetnek magukkal. Az elsőbbségi szolgáltatást (WIZZ Priority) megvásároló utasok egy további fedélzeti kézipoggyászt (legfeljebb 55x40x23 cm) vihetnek a fedélzetre - olvasható a Wizz Air közleményében.

Forrás: Pixabay.com

Az elsőbbségi beszállítást nem vásárló utasok eddig a nagyobb kézipoggyászaikat ingyenesen adhatták fel, november 1-jétől azonban ez megváltozik: a Wizz Air bevezeti a 10 kg-nál súlyosabb poggyász kategóriáját, 7 eurótól induló áron.

wizz,air,gépForrás: Wizz Air

Azok akik október 10-e előtt foglaltak repjegyet a 2018. november 1-je utáni időszakra, és nem váltottak hozzá WIZZ Priority-t, azoknak a jegyéhez a légitársaság díjmentesen hozzáad egy 10 kg-os feladott poggyászt.

A légitársaság történeti adatai szerint évente több mint 10 000 járatot érint poggyászhoz kapcsolódó késés. Az is kimutatható az adatokból, hogy az elmúlt öt év során az egyes úti célokon eltöltött idő hossza folyamatosan csökken, és mára minden harmadik WIZZ-utazó három vagy kevesebb napos utat foglal. A rövidebb utazások következményeként a WIZZ utasai könnyű, praktikus csomaggal repülnek. Az utasok egyharmada vásárolt feladott poggyászt, és hétből átlagosan mindössze egy utas választotta a fedélzetre is felvihető kézipoggyászt.

A Ryanair is november 1-jétől szigorít kézipoggyász-szabályzatán: Az elsőbbségi beszállás opciót nem választó utasok mindössze egy darab kis kézicsomagot vihetnek magukkal a Ryanair-járatok fedélzetére. A brit légitársaságnál 8 euró a minimális többletköltség.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek