Jövőre indulhat közvetlen járat Budapestről Sanghajba?

A kínaiak a legtöbbet költő turisták közé tartoznak a világon, tavaly 258 milliárd dollárt költöttek világszerte. Ezért jó hír, hogy a Magyarországra irányuló kínai turistaforgalom dinamikusan bővülést mutat. Tavaly 227 ezer kínai turista érkezett Magyarországra, 34 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Az idei év első felében pedig 140 ezer kínai turista töltötte szabadidejét hazánkban, ami további 11 százalékos növekedést jelent - olvasható  a Turizmus.com oldalán.

A város modern és csillogó oldalaForrás: Pixabay.com / hbieser

Hogy továbbra is növekedni tudjon ez a szám, Kínában immár 14 városban fogadnak vízumigényléseket a külképviseletek, illetve 48 órán belül ki is adják a magyarországi beutazási engedélyeket. Éppen ezért a Budapest-Peking közvetlen légi járat mellett, jövő nyártól egy újabb légi folyosó jön létre Kína és Magyarország között. A Budapest és a China Eastern Airlines légitársaság közötti tárgyalások már a végső fázisba jutottak, így egyre nagyobb a lehetősége annak, hogy 2019-re létrejöjjön egy Budapest-Sanghaj közvetlen légi összeköttetés.

Forrás: Pixabay.com/ yakil6

Sanghaj városában ötvöződik minden. Itt található a világ második legmagasabb tornya és megannyi nyaktörő épület. De nem csak a modern felhőkarcolók uralják a terepet. Ha kilpünk a hűvös acélrengetegből máris vár ránk Pudong, ami egy építészeti kincsesládika, egy városnegyed álarca mögé rejtve.

Forrás: Pixabay.com / steven_yu

Megtalálhatóak itt az 1920-as 1930-as évek virágkorának épületei - csodás art deco építmények, amik túl élték a 20. század hányattatésait is. Aztán ott vannak még a jezsuita katedrálisok, a zsinagógák, a buddhista szentélyek és a holdkapukkal díszített villák. A hívogató tradícionális éttermekről és teázókról nem is beszélve.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek